Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyPon Nov 04 2024, 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyPon Nov 04 2024, 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyPon Nov 04 2024, 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyPon Nov 04 2024, 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyPon Nov 04 2024, 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyPon Nov 04 2024, 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyNed Nov 03 2024, 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Alokasija (alocasia x amazonica) EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 56 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 56 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 228 dana Sub Nov 09 2024, 11:17

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Alokasija (alocasia x amazonica)

+12
Strelicijum
p_e_r_o@hotmail.com
Yolli
agava
fifi
JeJa
dzomba77
alisa
suzana
tasa
Kole
mena
16 posters

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 2]

1Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Alokasija (alocasia x amazonica) Pon Apr 21 2008, 07:19

mena

mena
moderator
moderator

Jedna jako lijepa sobna biljka,kojoj je potreban vlazan vazduh u prostoriji.
To se postize redovnim orosavanjem i drzanjem biljke na tacni sa kamencicima.
Ljeti se zaljeva redovno i odrzavati zemlju vlaznom,dok tokom zime smanjiti zaljevanje..
Prihranjuje se 1-om sedmicno dok raste a tokom zime prekinuti prihranu.
Razmnozava se pelcerima koji rastu uz maticnu biljku..
Nekad se desi da zimi izgubi listove i ne treba je dirati jer na
proljece ponovo krece sa rastom.To se desi kad joj je suv vazduh u
prostoriji,pa ako joj obezbjedimo potrebne uslove biljka super
napreduje..
Slika je sa neta:

Alokasija (alocasia x amazonica) Alocas10

http://biljke.bosnianforum.com/

2Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pon Apr 21 2008, 08:24

Kole

Kole
počasni član
počasni član

Jako dekorativne listove ima ova biljka, nemam je ali sam je viđala po sajmovima , deluje pomalo egzotično veildance

3Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sre Apr 23 2008, 10:02

tasa

tasa
zaslužni član
zaslužni član

danas kupljena
Alokasija (alocasia x amazonica) Dsc01677bf9 po ko zna koji put i uvek se nadam da ce preziveti zimu ali NE Sad

4Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pon Maj 19 2008, 10:49

suzana

suzana
Član
Član

Ja sam vatreni obozavatelj ove biljke, tolilko elegancije u jednoj biljci nisam skoro videla, naprosto je obozavam veildance

5Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sub Jun 28 2008, 07:03

mena

mena
moderator
moderator

Alokasiju sam dobila na poklon,a zaboravila sam da dodam,ako se desi zimi da joj odu listovi,ni slucajno nemoj da je bacite jer na proljece potjera ponovo listice iz zemlje.. Cool

6Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pon Jul 28 2008, 15:38

tasa

tasa
zaslužni član
zaslužni član

od Aprila(kad je prvi put slikana ) ostala je na jednom listi a sad ima cak tri i trebam je presaditi (opet) posto izbacuje i mladu pored sebe

Alokasija (alocasia x amazonica) Dsc02063db9

7Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Čet Avg 28 2008, 17:25

tasa

tasa
zaslužni član
zaslužni član

da vidite razliku od prosli put do sad
Alokasija (alocasia x amazonica) Dsc02109im0

Alokasija (alocasia x amazonica) Dsc02110xu7

i izbacuje jos dve pored sebe(pod hitno je moram presaditi samo se bojim da je ne usporim sa rastom)

8Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Čet Avg 28 2008, 17:28

alisa

alisa
moderator
moderator

taša predivna jeee......baš bih mogla da upotpunim kolekciju jednom ovakvom ljepoticom..prije par sedmica jednu sam kupila prijateljici za rodjendan,i u cvijećari su mi rekli da ne traži puno svijetlosti,po toj teti cvijećarki i u špajzu bih mogla opstati......Al ja joj baš puno i nevjerujem.... Wink

9Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sub Avg 30 2008, 15:47

tasa

tasa
zaslužni član
zaslužni član

alisa, ova je za sada napolju u hladovini i povremeno prskanje a cak sam je malo setkala dok joj nisam nasla pravo mesto a za stan joj stima svetlo mesto i ne puno toplo a i ako se desi da odbaci listove ne brini posle nekog vremena krecu novi iz lukovica u zemlji Cool

10Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sub Avg 30 2008, 18:24

dzomba77

dzomba77
počasni član
počasni član

Tasa,Fantasticna je!!!
Vec dugo vremena je posmatram..ali ako se odlucim da je kupim(ima jos jedna pored nje sto bi voljela imati)izbacit ce me iz stana cimer Very Happy jer kad ih pocnem unositi iz dvorista,bit ce problema i za ove sto imam.. Very Happy !
Ali(ponavljam Very Happy ) Fantasticna je...jednog dana..kupim je!! Very Happy

11Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pon Sep 08 2008, 16:44

JeJa

JeJa
počasni član
počasni član

Tri komada sam kupila pre neki dan, držite mi pesnice. Lepe su kao ona na prvoj slici, čak dve imaju i cvet, jedan je pupoljak a drugi je precvetao, slikaću ono što je od njega ostalo.

Na žalost od cveta nije ništa ostalo, ali evo pupoljka.

Alokasija (alocasia x amazonica) Resize10

12Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sub Sep 27 2008, 15:28

JeJa

JeJa
počasni član
počasni član

Ponovljena slika, sada mnogo lepša..uživa u kupatilu, ali samo ako ima makar kakav prozor.

Alokasija (alocasia x amazonica) Dscf2312

13Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sub Sep 27 2008, 17:21

dzomba77

dzomba77
počasni član
počasni član

WoW.. spring ..koja ljepotica!! Drzim ti palceve da ti prezivi!!! Very Happy

14Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sub Sep 27 2008, 21:35

fifi

fifi
zaslužni član
zaslužni član

, Bas je predivna i dekorativna Shocked
I ja razmisljam da je opet kupim...Proslu sto sam imala izdrzala je svega 3 dana i bila je gotova. Rekordno vrijeme, ha?!
Samo tada nisam znala da se biljka obnavlja Crying or Very sad , pa je sve zavrsilo u smecu Embarassed

15Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pet Okt 03 2008, 09:08

alisa

alisa
moderator
moderator

Fifi,idemo skupa u nabavku.....nema nam druge...hahahahah Laughing

16Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Uto Nov 11 2008, 23:22

agava

agava
počasni član
počasni član

i ja sam danas udomila ovu ljepoticu kakva elengancija
Alokasija (alocasia x amazonica) Photo-30

17Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sre Nov 12 2008, 22:57

fifi

fifi
zaslužni član
zaslužni član

Zaista je prekrasna . Jednog dana je opet kupim.

18Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Čet Dec 25 2008, 07:54

mena

mena
moderator
moderator

Kod mene se pojavio cvjetic i alokasija ima samo jedan list Crying or Very sad

Alokasija (alocasia x amazonica) Cvjet_10

19Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Sub Jul 25 2009, 06:26

Yolli

Yolli
počasni član
počasni član

cheers cheers cheers
Pre mesec dana smo se ponovili!

Alokasija (alocasia x amazonica) IMG_3552

20Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Čet Avg 13 2009, 14:43

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

e ljudi ja imam tu biljku vec dve godine i ne pomera se osusi mi se nadzemni list i opet istjera iz zemlje ma st da kazem vec me nervira kad ju vidim dodje mi da ju bacim al sve potjrace ona par listova i tako vec dve godine i nist sve ko i prije skroz sam razocaran....

21Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Čet Avg 13 2009, 14:43

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

i da molim savjet kako da ju potaknem da se pokrene....

22Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pet Avg 14 2009, 15:06

Yolli

Yolli
počasni član
počasni član

Pa Pero ne znam sta da ti napisem, posto je i ja od skoro imam, zasad se dobro drzi osusio joj se samo jedan list, ja to smatram normalnim zbog privikavanja na novu sredinu! Cool
Inace ne znam gde sam procitala da se sadi ne u zemlju vec u neku smesu kao i orhideje, posto ne znam koliko voli vodu ja je zalivam u tacnicu svaki treci dan i ostavim 15 minuta: pa koliko popije popije, ostalo izbacim iz tacnice. ne bih da ispadnem narocito mudra, kazem imam je tek oko dva meseca Embarassed Embarassed
I jos da dodam kad pada kisa ja brze bolje gurnem saksiju da i listovi pokisnu veildance

23Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pet Avg 14 2009, 15:14

Yolli

Yolli
počasni član
počasni član

Da dodam, da alocasia voli temperature iznad 15 stepeni, a u prostoriji je treba smestiti ne direktno u prozor, ali blizu, najvise 1 m od izvora svetlosti lol!

24Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pet Avg 14 2009, 20:01

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Pa Pero i kod mene je isto, imam je tri godine. U prolece je ostala bez i jednog lista tek sada je napokon pustio jedan list. A u cvecari su mi rekli da je laka za odrzavanje, i da se odgleda isto kao i adam. spring

25Alokasija (alocasia x amazonica) Empty Re: Alokasija (alocasia x amazonica) Pon Avg 17 2009, 20:42

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

neznam jednostavno mi je preteska za uzgoj ja bi ju vec odavno bacio da nije moje mame ona sve nemoj nemoj al svake zime mi ostane bez i jednog lista i ja ju svake god samo lukovicu stavim pored zmajevca i ona nekim cudom istjera( ali samo kad ju iznesem vani al od tog lista ni da se pomakne sad sam ju nedavno presadio i nzm..vidjet cemo dalje al sve ce se isto ponovitt kao sto sam i reko.....hvala na savjetu pokusacu ju stavit u zemlju za orhideje pa cemo vidit i ovako mi ju sve vise neda mazit i pazit sta joj bude bude.....

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 2]

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Similar topics

-

» Adam..(.Alocasia)

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu