Godina : 32 Broj poruka : 3 Datum upisa : 19.12.2009 Zemlja :
Pre svega pozdrav svima...Ja sam ovde novi i pocetnik sam u aranziranju. Ali nesto mi nije jasno,zasto toliko cveca u novogodisnjim aranzmanima??? Ja jesam pocetnik,ali koliko ja znam u novogodisnji aranzman obicno ide jela,kugle,sneg,masna i jos par detalja.
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Dobro dosao u Biljno Carstvo U pravu si kod nas su najzastupljeniji novogodisnji aranzmani u kojima se uglavnom nalaze jela,kugle,sneg,masna i jos par detalja. Na svu srecu vremena se menjaju pa su se tako u zadnjih nekoliko godina mogu i kod nas videti aranzmani u ciji sastav ulazi i cvece. Margarete i ruze su probile led a imao sam priliku u priliku pere nekoliko dana videti extra aranzman sa anturijumom. Jos dugo godina ce se nejbolje prolaziti aranzmani koji se uglavnom kupuju na tezgama jer ljudi ne zele davati novce za aranzmane u kojima ima rezanog cveca. Cena je neznatno veca a rok trajanja je priblizno isti ali je zato aranzman sa cvecem mnogo lepsi.
Godina : 63 Broj poruka : 354 Mjesto : Kikinda Raspolozenje : za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa : 09.10.2009 Zemlja :
Dobro nam dosao milos-mimi, mogu ti reci da je ovo postala moja omiljena stranica i redovno pratim postavke naseg bubamarca, licno mislim da su aranzmani bez cveca nekako nedoreceni jer ja svaki aranzman dozivljavam kao neku vrstu poruke.
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Ako se odlucite za kupovinu novogodisnjeg aranzmana sa ili bez cveca kupujte ga samo u cvecarama. Sama cinjenica da je temperatura napolju u minusu govori da su podloga i zelenilo smrznuti i takvi aranzmani ne opstaju dugo. Izbegavajte jelku u aranzmanima jer cete voditi bezuspesnu borbu sa iglicama. Birajte svezije aranzmane, svaka pojava zutih iglica ili proredjenih grana bez iglica znaci da je davno ubrana. Izbegavajte aranzmane u kojima je kompletna jelka obojana pomocu sprejeva u boji ili prekrivena vestackim snegom. To je cvecarska fora da iskoriste staro zelenilo a iglice ucvrste uz pomoc spreja za granu. Prilikom transporta kuci aranzman treba da je dobro zasticen. Znaci kao i kad kupujete saksisko cvece, papir pa celofan i sve to u sigurnu vrecicu. Fora sa iznosenjem aranzmana u hladniju prostoriju preko noci je ok ali samo ako je neznatna razlika u temperaturi. Velika razlika u tempaeraturi samo skracuje trajnost aranzmana. Redovno orosavajte zelenilo u aranzmanu a po potrebi dodajte pomalo vode u sundjer.
Godina : 48 Broj poruka : 3 Datum upisa : 21.12.2009 Zemlja :
Dobro vece svima.Nova sam na forumu i zaista mi je drago da ovako nesto postoji.Neznam mnogo o aranziranju pa ako negde zaskripi ispravite me.Koliko god budem imala vremena druzicu se sa vama. Bubamarac ja sam zadivljena tvojim radom i idejama.Zaista sjajno.Veliki pozdrav.
Godina : 63 Broj poruka : 354 Mjesto : Kikinda Raspolozenje : za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa : 09.10.2009 Zemlja :
Alo bubamarac sta bi, nije valjda da je ponestalo aranzmana, bas mi se dopada onaj sa amarilisom steta sto moj jos nije procvetao, ustvari tek je nesto poceo da zeleni
Zdravka ima aranzmana ali nikao da ih stignem okaciti, slika ima jos najmanje 50. Svaki slobodan trenutak a takvih je malo koristim da napravim po koji aranzman pa ne stignem do kompa. Evo jos nekoliko slika
Nisu moji aranzmani, ja sam ove godine bio jedna jako lenja buba. Znam da mi to nikako ne valja za posao ali cu barem uslikati ove sto su ostale kod kuce.