Godina : 41 Broj poruka : 645 Mjesto : Banja Luka Omiljena biljka : Javor Datum upisa : 29.05.2007 Zemlja :
vlasta ::ja mislim da je neka vrsta vinke u pitanju...vinca minor ili vinca major
Vlasta u pravu si !!! Biljka se zove " Velika Zimzelen " (VINCA MAJOR L.) To je višegodišnji polužbun, puzavica. Česta dekorativna vrsta ! Jako lijep cvijet ima kad procvjeta ... Raste na proplancima i podnosi jaku susu ... listovi su zimzeleni U prirodi je vrlo rijetka vrsta i prostire se od južne Evrope, sjeverna Afrika i zapadna Azija.
'Albomarginata' - je kultivar ove biljke sa bijelo obrubljenim listovima.
Godina : 57 Broj poruka : 634 Mjesto : Hrvatska Datum upisa : 09.09.2007
Da, to je to; sad sam proguglala pod tim imenom i nasla predivne boje cvjeta- postoji cak i bijela boja,roza.., moja bi trebala biti plavog cvjeta ali ja se uopce ne sjecam da je to cvalo a imam je bar 2g:?: Samo se siri posvuda i pusta te grane.
Godina : 41 Broj poruka : 645 Mjesto : Banja Luka Omiljena biljka : Javor Datum upisa : 29.05.2007 Zemlja :
Pa MILA 1 moguce je i da nije cvalo , moyda cvate tek ya 3 , 4 ili 5 godina a moyda joj treba neki poseban sastojak u yemlji poput gvozdja ili slicno da bi cvatao !!!