Branka ,ja sam i do sad sadila ruže i u jesen i proljeće.Do sada nisam imala probleme.Čak sam znala u sred ljeta saditi ruže(kontenjirane) i nije bilo problema.To što veliš ima logike,i ja sam odlučila saditi samo u jesen.Ipak,mislim da je sada problem do ruža ili do prodavca.Čak sam pomišljala da se obratim e-mailom na sajt Topalović sa kritikom.Mislim ,na stranu novac koji sam ja dala za te ruže(a nije malo,kad se uzme da je uzalud bačen),više me boli to što neću dočekati cvjetovi onih dugo željenih ruža..
Neko je zakazao,ovog puta.Uvjerena sam da ja nisam.Kad sam vidjela kod njih na stolu,ruže sa istim simptomima kao moje bolesne,znala sam da je to do njih.Ja sam sadila ruže u dvije klime, jednu ovu moju hladniju i drugu topliju Hercegovačku..Ruže koje su propale kod mene u bašti propale su i u mom hercegovačkom vrtu,na isti način i sa istim simptomima..Ruže sadjenje u siti red na odredjen razmak,iste uslove isto sve i od 5,dvije propadnu.Jednostavno se osuše,a propratni siptomi su žutilo lista,crnilo kalema i grana.Na kraju je to suha biljka ,crna kao da je neko katranom posuo..I to ne jedna.Nego 2 china girl,2 nostalgije,Henri matiz,Đardinablue parfum,samer lady..Te su sve propale.Ne mogu se sjetiti al ima ih još..
Pokušat ću na jesen opet,ako ih nađem..
Ema,super broj!Ja imam negdje između 40-50 sadnica,ali dok ih ne prebroijim nevjeruj mi!
Ipak, izgubila sam novih dosta tako da nisam sigurna u broj.Ja ću imati mjesta na jesen, samo da zamjenim uginule plus imam još par mjesta.Ako naletim na Henrija( a smiluje se da opstane,ovaj put) jedan je tvoj..
Što se tiče one bijele,ona je iz reznice,stvarno je divna i zahvalna ruža,samo joj latice brzo opadnu..Nju na jesen ti šaljem reznice,ako želiš..