Godina : 43 Broj poruka : 516 Mjesto : Sarajevo Raspolozenje : kako kad Datum upisa : 10.02.2008 Zemlja :
Jako jednostavna biljka ne voli biti na direkrnom suncu i voli cesto zaljevanje , razmnozava se reznicom da bi imala stalno grmast oblik potrebno ju je na proljece prikratiti
Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Ova pileja je jako zanimljiva,i tacno je da je treba prikratiti da bi bila grmasta.. Ja sam je imala dok mi je nije neko uzeo,sta ces pocastili se mojom biljkicom sad u potragu za novom
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Vec neko vreme imam ovaj cvet za koji su mi kazali da je pilea
Pre nekoliko dana sam dobio pelcer za koji mi je receno da je pilea
Sad nesto razmisljam ili imam dve vrste pilea ili imam jednu cvecku koja je pilea i drugu koja je nesto drugo ili su na obadve slike neko drugo cvece a ne pilea
Godina : 51 Broj poruka : 369 Mjesto : Beograd Raspolozenje : :) Omiljena biljka : ljiljani Datum upisa : 21.06.2008 Zemlja :
Trazih moju Pileju, pa naidjoh na tvoje pitanje Funkyboy, Pilea ima 600-715 vrsta (po wikipediji) ova tvoja bi tebala da bude Pilea crassifolia, za razliku od prve slike na kojoj je Pilea cadierei ili Aluminium Plant.