Godina : 43 Broj poruka : 516 Mjesto : Sarajevo Raspolozenje : kako kad Datum upisa : 10.02.2008 Zemlja :
Jako lijepa sobna biljka koja od proljeca do jeseni moze biti i vani u zemlji podnosi sunce cak su joj i listovi tamniji ukoliko je duze na suncu zahtjeva i stalnu vlagu korjena ,dok zimi temperatura ne smije biti ispod 16 stepeni ,i tad se zaljeva sasvim malo
Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Dina ja ovu biljku znam kao irezina odnosno ( Iresine herbstii). Imam je jako dugo i nisam do sada primetila da je napada neka bolest, a vrlo lako se zili u vodi. i Ima je u crvenoj i zelenoj varijanti. Ja imam ovu crvenu.A volela bih da nabavim i zelenu, nju jos nisam videla uzivo. To bi onda bilo zeleno srce
Godina : 43 Broj poruka : 516 Mjesto : Sarajevo Raspolozenje : kako kad Datum upisa : 10.02.2008 Zemlja :
djeka ma kod nas obicno jedna biljka ima po 10 naziva ali meni je bitno samo da je lijepa ,i ja tragam za zelenom ako je nađem da te pisem u memoriju za pelcer?