Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Ja obozavam solanume i ovo je jedan od njih. Cveta lepim belim cveticima koj nazalost ne mirisu ali zato plene svojom lepotom. Trenutno imam sa sarenim listom i sad sam ga malo iznela na sunce pa ga vracam unutra da se malo privikava na sunce. trenutno nema cvet i evo jedne slike sa neta
Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Cekam prognozu za april, pa ako nema temperatura oko nule ide napolje Mozda mu treba i jedno presadjivanje, ali ce morati da cuti jos ovu godinu u toj saksiji
Godina : 63 Broj poruka : 423 Mjesto : Kikinda Raspolozenje : raspolozena, nego sta Omiljena biljka : dracena Datum upisa : 13.03.2009 Zemlja :
Na pijaci kod nas prodali mi biljku za koju su mi rekli da je jasmin, i kad sam pročitala kako ima divan miris odmah mi bi nešto sumnjivo pošto moj "jasmin" uopšte nije mirisao I onda sam konačno pronašla ove slike na našem forumu i otkrila da je ono što sam kupila zapravo solanum! Ima predivne bele cvetove koji su dosta trajni ali uopšte nema miris
Nazalost ne mirise, ali ima predivne bele cvetove. Tvoj solanum malo brze raste od mog koji je variegata, i sporije raste. Pripremi mu dobru penjalicu (potporu) za rast i uzivaces u predivnim cvetovima I tvoj ima malo krupnije cvetove, sto mi se vise svidja
Godina : 63 Broj poruka : 423 Mjesto : Kikinda Raspolozenje : raspolozena, nego sta Omiljena biljka : dracena Datum upisa : 13.03.2009 Zemlja :
I meni se svidja Djeka, zasad sam razvukla neki konopac, ali trebalo bi neku čvršću potporu da osmislim ili kupim ako ima gde. da li znaš da li se orezuje u jesen i kako sa njim dalje
Ja moj ujesen malo orezem, cisto ono sto mi smeta kada se unosi unutra, a moze i u prolece, i onda reznice mozes da zilis. Kod mene je na zimovanju sa svim ostalim biljkama, zalivanje, taman toliko da se zemlja ne isusi. A od nametnika, vole ga, kao i sve solanume, bele musice tako da gqa cesto pregledas
Ovaj primerak je dosao kod mene kao mali malecni pelcer. A sad mislim da mu je cetvrta godina kod mene. Ja sadim u donji deo plasticne flase i pokloplm gornjim delom. Kad vidim zile onda sam sigurna da se primio.