Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Aglaoneme su jednostavne biljke za uzgoj u kucnim uslovima. Raste dobro u razlicitim uvjetima i podnosi prilicnu kolicinu izravnog suncevog svjetla.Ljeti je treba zaljevati 2 puta sedmicno i prihranjivati svakih 14dana.Razmnozava se djeljenjem i vrhovima stabljika. Slika je sa neta:
Godina : 45 Broj poruka : 50 Datum upisa : 27.03.2008
I da dodam još ovo: Ne podnosi sjaj za lišće! Potrebno je presađivanje svakog proleća,ali zemlju ne treba jako pritiskati jer ne voli zbijenu zemlju. Najbolje se razmnožava deljenjem,kasno u proleće(april,maj) i potrebno je držati je na temperaturi minimum 21 stepen.Može se razmnožavati i reznicama ali je potrebno prekriti flašom ili najlonom(klijalište) na temperaturi 24 stepena. Posle 2-3 godine postaje slabija i treba je podmladiti. Leti lišće može da požuti zbog slabe ishranjenosti a zimi zbog velike hladnoće.Zimi može da podnese i temperaturu od 10 stepeni ako je držite dosta suvom,ali bolje je minimum 15.
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
prosto ne znam koja je lepsha ova koju mi je Mena vec dala ili ova koju ce mi Zivana tek dati
A ja necu da delim moje drugarice odlicne su mi obe
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
Neko se setio da treba da cveta a i da krene da raste,
Ova moja kraljica raste u mojoj ordinaciji i moram da priznam ,ulepšava mi svaki dan jer sam na nju vrlo ponosna
Dobra moja Kato dobro ti meni došla na ovaj naš forum baš lepo od tebe što hoćeš svoje biljke da podeliš s nama,a za aglaoneme i zelene i srebrne šta reći nego ....
Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :
Godina : 53 Broj poruka : 484 Mjesto : uzice Omiljena biljka : kalatee difenbahije marante dracene fikusi anglaoneme...... Datum upisa : 27.10.2009 Zemlja :