Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Aspidistra je jedan veoma zahvalan cvjet,koji naprosto trpi sve.. Podnosi tamnije uglove u kuci i moze dugo da izdrzi ako se zaboravi zaliti.. Razmnozava se djeljenjem starih biljaka u proljece.
Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :
-- Aspidistra je biljka koja je veoma zanemarena , i postala je žrtvom ne brige od čovijekove strane. To je jedna biljka koja je jednostavna za uzgajanje.Ako joj osiguramo kao i drugim biljkama zdrav i dobar kompost i redovito prehranjivamo ona nam uzvraća još lijepšim listovima.
Ovoj biljci je potrebno dobro osvijetljenje da bi se ona prikazala u još lijepšem stanju sa svojim velikim zelenim listovima. Može uspijevati i u sijeni. Dobro podnosi i niske temperature i najbolje se osijeća u sobnoj koja iznosi 18-24 stepena. Kompost od ove biljke treba da bude puno vlažan u ljetnom periodu kad biljka je u najboljem razdoblju rasta. Ako se pokažu smeđe mrlje na biljci to je znak da je previše zalivena , od čega morao odustati jedno vrijeme.
Aspidistra nije zahtijevna biljka, pa je možemo uzgajati i bez ikakve njege. Samo redovito čistimo listove mokrom tkaninom. Visina biljke dostiže i do 1 metar.
Godina : 63 Broj poruka : 423 Mjesto : Kikinda Raspolozenje : raspolozena, nego sta Omiljena biljka : dracena Datum upisa : 13.03.2009 Zemlja :
Pa eto i mene da se priključim temi o aspidistri! Niho imaš stvarno lep primerak I ja je imam godinama i dobro podnosi centralno grejanje, Inače jesenas sam bacala smeće i u šoku videla da je neko bacio ogromnu aspidistru u kontejner. Ne moram da vam pričam koliko sam se mučila da je izdignem iz kontejnera i na moju žalost morala sam da odustanem Ali eto mogu da pokažem onu koju već godinama vucaram, na jesen u stan a kad dođe proleće napolje na terasu.
Godina : 31 Broj poruka : 626 Mjesto : dalj Raspolozenje : vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka : lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa : 02.08.2009 Zemlja :
i ja ju imam samo sarenu i mogu eci da isto uspijeva u svim uslovima samo bi trebala imati vise svijetla da bi dobila sare al je super mislim da je ova moja tricolor.....
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Aspidistra se ubraja u necvetajuce biljke i vecina ljudi se iznenadi kad sazna da ona ima cvetove. Oni su velicine 1cm. i nalaze se odmah pri zemlji, spolja su beli a unutra ljubicaste boje, bez mirisa su. Cvetovi se javljaju tokom cele godine a moja je cvetala ovih dana.
Godina : 39 Broj poruka : 71 Mjesto : Zrenjanin / Novi Sad Raspolozenje : fuzzy logic Omiljena biljka : Puzavice, Acer palmatum, Bougainvillea.. Datum upisa : 25.06.2009 Zemlja :