Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Ideje... EmptyPon Nov 04 2024, 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Ideje... EmptyPon Nov 04 2024, 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Ideje... EmptyPon Nov 04 2024, 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Ideje... EmptyPon Nov 04 2024, 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Ideje... EmptyPon Nov 04 2024, 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Ideje... EmptyPon Nov 04 2024, 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Ideje... EmptyNed Nov 03 2024, 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Ideje... EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Ideje... EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 18 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 18 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 228 dana Sub Nov 09 2024, 11:17

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Ideje...

+11
mamaa
niho
dacapd
vaska27bl
veeca
jasminaaa
fifi
agava
slacko
jaca30
mena
15 posters

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 2]

1Ideje... Empty Ideje... Pon Mar 31 2008, 16:49

mena

mena
moderator
moderator

Evo nekoliko ideja sta se moze iskoristiti za uzgoj cvijeca...

PLASTICNI TANJIRI
Mogu da posluze za saksije kao podmetaci..

TETRAPAK OD SOKA ILI MLIJEKA
Moze da posluzi privremeno za neku biljku dok se primi reznica,pa posle da se presadi u saksiju.

KARTONI OD JAJA
Su super za sijanje sjemenki,samo paziti prilikom zalivanja da se karton previse nepokvasi.Posle se moze isjeci i zakopati u zemlju,jer je lako razgradljiv.

STAPOVI OD RAKETA
Su super oslonci za manje biljke

PLASTICNE KUTIJE OD KOLACA
Se mogu iskoristiti za sijanje sjemenki,i pomalo lici kao mini-plastenik.

PLASTICNE FLASE
Mogu da posluze za navodnjavanje kap po kap.Flasi se probusi cep a dno se isjece.Flasu okrenemo sa cepom u zemlju,nalijemo vodu i biljka uzima sama vode koliko joj je potrebano.

PUMPICE ZA CISCENJE STAKLA
Su dobre,za orosavanje biljki,samo ih treba dobro oprati...A isto tako mogu da posluze za prskanje raznim insekticidima,koji se razredjuju sa vodom.

STAKLENE TAMNE FLASE
Su se super pokazale kod reznica,koje se zile u vodi,pogotovo staklene flase braon boje..

PLATIKE OD KIVIJA
Koje kupimo su vec probusene na dnu i mogu da posluze za sijanje sjemenki i sadnju reznica..

STIROPOR
Izmrvljen na sitne komadice je dobar za rastresitost zemlje,koja nam sluzi za sadnju cvijeca.

RAZNOBOJNI SLJUNAK
Dobro operemo i pospemo po zemlji u saksijama,ujedno zadrzava vlagu i lijepo djeluje kao dekoracija..

STARE CIGLE
Usitnimo i stavimo na dno saksije----super drenaza.

KLIKERI
Mogu da posluze za dekoraciju,u saksijama..

CETKICA ZA CRTANJE
Je super za skidanje prasine,npr.sa ljubicica,kohlerije....

http://biljke.bosnianforum.com/

2Ideje... Empty Re: Ideje... Pet Jun 13 2008, 18:24

jaca30

jaca30
zaslužni član
zaslužni član

jako interesantno hvala mala veildance

3Ideje... Empty Re: Ideje... Uto Avg 05 2008, 20:29

slacko

slacko
počasni član
počasni član

Samo jedan dodatak na iscrpno izlaganje

Cigla koja je stavlja bilo kao drenaza bilo kao dodatak zemlji za sukulente NE SME biti nova.Koristi se samo stara cigla,isprana od svake hemije kojom su nove tretirane u velikim kolicinama.

Pesak bilo koje finoce pre upotrebe ispecite u mikrotalasnoj,ne u rerni.Mnogo brze reshite problem i mnogo manje mirishe u kuci.

4Ideje... Empty Re: Ideje... Uto Avg 12 2008, 08:26

slacko

slacko
počasni član
počasni član

Kod presadjivanja sukulenata u adekvatne posude (velike rupe su jako pozeljne)uvek mi je bio problem da sprecim pesak da curi kroz otvore.To se da spreciti tako da uzmete dzak za papriku (onaj crveni plasticni) ili mrezicu bilo koje vrste,isecete tacno po meri i to prvo stavite na dno.

Od toga koliko je to sito zavisi hoce li koren moci malo u komshiluk ili cete morati
da redovno proveravate da li je krenuo napolje.

Najbolje su, po meni, mrezice iz cvetnih aranzmana,dovoljeno su propusne za korenje a drze drenazni sloj na mestu.

5Ideje... Empty Re: Ideje... Pon Avg 18 2008, 06:28

mena

mena
moderator
moderator

Super ideja Slacko i evo jos jedne:
STAPICI OD SLADOLEDA.
se mogu iskoristiti,da se napisu nazivi biljkica i zabodu u saksiju..
Jos su prakticniji kad sijemo sjemenke ..

6Ideje... Empty Re: Ideje... Pon Avg 18 2008, 08:49

slacko

slacko
počasni član
počasni član

A tek shto se deca raduju dok oslobode shtapice

posle svima lepo i svi zadovoljni Laughing Laughing

7Ideje... Empty Re: Ideje... Čet Jan 15 2009, 16:17

mena

mena
moderator
moderator

Moze se i ovako uraditi za biljke..

Ideje... Polica10

8Ideje... Empty Re: Ideje... Čet Jan 15 2009, 16:19

mena

mena
moderator
moderator

Very Happy

Ideje... Polica11

9Ideje... Empty Re: Ideje... Čet Jan 15 2009, 16:23

agava

agava
počasni član
počasni član

Mena ideja je super ja ću je improvizovati dok mi dijeca ne narastu Very Happy

10Ideje... Empty Re: Ideje... Čet Jan 15 2009, 16:25

mena

mena
moderator
moderator

Nije tesko da se uradi a dobro je za biljke koje dobijemo iz sjemenki,i maksimalno imaju svjetlosti preko dana.. Wink

11Ideje... Empty Re: Ideje... Čet Jan 15 2009, 21:28

fifi

fifi
zaslužni član
zaslužni član

Mena , majstoreee Idea Idea Idea

12Ideje... Empty Re: Ideje... Čet Jan 15 2009, 22:16

jasminaaa

jasminaaa
počasni član
počasni član

Meno,super ideja.Sviđa mi se.Ne zauzima mnogo prostora i praktično je.Možda i ja pokušam tako nešto da napravim(nadam se da ću uspjeti)

13Ideje... Empty Re: Ideje... Čet Jan 15 2009, 22:21

jasminaaa

jasminaaa
počasni član
počasni član

A evo jedne ideje od mene.Pri sadnji lukovica napolju mogu se koristiti slamkice od soka i zajedno sa lukovicom posaditi tako da vrh slamke viri iz zemlje.Tek toliko da se zna gdje se je posadilo.Kada nikne lukovica slamka se samo izvuče iz zemlje. Wink

Poslednji izmenio jasminaaa dana Sub Okt 10 2009, 15:26, izmenjeno ukupno 1 puta

14Ideje... Empty Re: Ideje... Sub Maj 02 2009, 19:26

veeca

Član
Član

Evo moje ideje kako napraviti posudu za užiljavanje neke reznice ili pelcera. Uzeti plastičnu providnu flašu, iseći je na I trećini od dna i izbušiti da voda može da otiče. Napuniti zemljom i posaditi reznicu. Poklopiti delom koji je odsečen. Čep koji je na flaši povremeno odvrnuti i zaliti vodom po potrebi. Kada se biljka ožili zbog providnosti posude vide se žilice i znate da je vreme za presađivanje. jocolor

15Ideje... Empty Re: Ideje... Ned Maj 17 2009, 09:00

vaska27bl

Novi član
Novi član

Dobar dancic! Molim vas da mi pomognete po pitanju presadjivanja JUKE. Sestra mi je odrezala jednu granu i stavili smo je u vodu da pusti zile da bih je ja mogla zasaditi. Nakon koliko vremena bih je otprilike mogla zasaditi, kao i kako bi trebalo da se zaštiti taj odrezani dio stabla? Hvala vam mnogo

16Ideje... Empty Re: Ideje... Ned Maj 17 2009, 14:35

slacko

slacko
počasni član
počasni član

Rez,dok se ne osuši možeš zaštititi prežvakanom gumom,važno je da bude dobro užvakana da se lako razvlači i da nema šećera u sebi.Razvučeš preko celog reza i malo uhvati i ivice sa strane,posle ćeš lako to skinuti .OVO JE ZA DEO SA KOGA JE REZNICA:Za samu reznicu nemoj zatvarati površinu reza nego u vodu u kojoj se žili,mada je bolji vlažan pesak,stavi komad ćumura i budi bez bige,neće se ubuđati niti će ga napasti sluz.Možeš rez zatvarati i svećom i kalemarskim voskom.

17Ideje... Empty Re: Ideje... Pon Maj 18 2009, 06:25

vaska27bl

Novi član
Novi član

Hvala mnogo na savjetu, vec danas cu to uraditi i nadam se da ce nam biljke prezivjeti... :-)))

18Ideje... Empty Re: Ideje... Sub Avg 15 2009, 18:23

dacapd

dacapd
Novi član
Novi član

vaska27bl ::Dobar dancic! Molim vas da mi pomognete po pitanju presadjivanja JUKE. Sestra mi je odrezala jednu granu i stavili smo je u vodu da pusti zile da bih je ja mogla zasaditi. Nakon koliko vremena bih je otprilike mogla zasaditi, kao i kako bi trebalo da se zaštiti taj odrezani dio stabla? Hvala vam mnogo
Ja sam od velike juke uzela mladi izdanak sa strane i presadila direktno u zemlju, bez vode i pustanja žila. I moje iskustvo je pozitivno. Jako brzo je postala velika i lijepa biljka.

19Ideje... Empty Re: Ideje... Sub Avg 15 2009, 19:59

niho

niho
počasni član
počasni član

Biljka se najbolje i najbrže hoće zakorijeniti u pijesku --vlažnom --to je najbrži proces zakorijenjavanja veildance veildance veildance

20Ideje... Empty Re: Ideje... Sub Avg 29 2009, 16:49

mamaa

mamaa
Član
Član

za zatvaranje rana na biljkama od rezidbe ako nemate ništa pri ruci posluže i obićne šibice- upalimo i na brzinu dok glavica još izgara prođemo po rani- isprobano djeluje

21Ideje... Empty Re: Ideje... Uto Sep 22 2009, 17:59

mena

mena
moderator
moderator

Navodnjavanje kap po kap u velikim saksija moze da se izvede sa plasticnim flasama od 2 litre..Ostavi se cep na flasi i na cepu izbusimo rupicu zagrijanim ekserom,dno flase odsjecemo i flasu stavimo u zemlju da je cep dole,dolijemo vodu i biljka uzima vodu koliko joj treba..Ovo je idelno rjesenje ako smo par dana otisli od kuce.. Wink

22Ideje... Empty Re: Ideje... Uto Sep 22 2009, 19:26

dzomba77

dzomba77
počasni član
počasni član

mena ::Navodnjavanje kap po kap u velikim saksija moze da se izvede sa plasticnim flasama od 2 litre..Ostavi se cep na flasi i na cepu izbusimo rupicu zagrijanim ekserom,dno flase odsjecemo i flasu stavimo u zemlju da je cep dole,dolijemo vodu i biljka uzima vodu koliko joj treba..Ovo je idelno rjesenje ako smo par dana otisli od kuce.. Wink

Isprobano Wink ..djeluje Very Happy ...a lijep ti je novi avator Wink veildance ..

ocujato1

Novi član
Novi član

NEŠTO LIJEPO I KORISNO

Žarulje koje ste mislili baciti,nemojte,nježno im odstranite limić oko njih,žarnu nit izvucite i malim kliješticama (za modeliranje žice) očistite grlo ,sipajte vode unutra,stavite pelcer tj.mladicu koja treba pustiti korijenje da se kasnije posadi,za to vrijeme puštanja korijenja stvite tako žarulje kao ukras u prostorije gdje boravite,da ne zaboravim doljnji dio žarulje stavite na sviječnjak za lučice kao podlogu da se ne izlije voda ,razne kombinacije malih plitkih sviječnjaka sa žaruljama i biljkama izgleda super....(još nikako da stavim slike.)

24Ideje... Empty Re: Ideje... Sub Okt 24 2009, 05:09

mena

mena
moderator
moderator

Ocujato dobro nam dosla i dugo se druzila sa nama...Ideja ti je super.. Very Happy

25Ideje... Empty Re: Ideje... Sub Okt 24 2009, 06:06

bubamarac

bubamarac
moderator
moderator

ocujato1 ::NEŠTO LIJEPO I KORISNO

Žarulje koje ste mislili baciti,nemojte,nježno im odstranite limić oko njih,žarnu nit izvucite i malim kliješticama (za modeliranje žice) očistite grlo ,sipajte vode unutra,stavite pelcer tj.mladicu koja treba pustiti korijenje da se kasnije posadi,za to vrijeme puštanja korijenja stvite tako žarulje kao ukras u prostorije gdje boravite,da ne zaboravim doljnji dio žarulje stavite na sviječnjak za lučice kao podlogu da se ne izlije voda ,razne kombinacije malih plitkih sviječnjaka sa žaruljama i biljkama izgleda super....(još nikako da stavim slike.)

Zarulje se mogu iskoristiti i za izradu zanimljivih aranzmana.

Ideje... Sijali10

http://poljoinfo.com

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 2]

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu