Godina : 59 Broj poruka : 179 Mjesto : Smederevo Datum upisa : 03.03.2009 Zemlja :
Jasmina, od svih mojih rododendrona ni jedan nije posadjen u kiseloj zemlji, vec u obicnoj bastenskoj. Samo sam ih posadila u dvoristu bez dodavanja kisele zemlje, i evo vec godinama im nista ne fali.
Mena, razmnozavanje jako tesko.
Po meni im je mana jedina, ako je uopste mana ,sto jako sporo rastu.
Godina : 52 Broj poruka : 890 Mjesto : Sarajevo Datum upisa : 14.12.2008 Zemlja :
Ovaj sam kupila u obiju i izgledaju da su zdravi.Fino im zeleni listovi.A cijene ti idu meni se čini od nekih 10km pa na više,zavisi od veličine biljke.Najveći je bio oko 40km.Imaju i neke azaleje ali mi se rododendrom više svidio
Godina : 60 Broj poruka : 337 Mjesto : sarajevo Datum upisa : 12.09.2008 Zemlja :
draga jasmina ti i alisa ćete me u teški kokuzluk baciti s tim vašim novim cvijećem dok obiđem obi mbm sve ću pare spiskati, sve ste kupile što i ja planiram dodavši i magnoliju grandifloru.a tek kad bismo zajedno otišle po radnjama pa ne bi ništa ostalo.pa to je sve prelijepo
Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Nisam mogla da cekam da se cvjetici otvore a da ga ne pokazem.. Mogu reci da je poceo sa rastom,pupoljci se otvaraju i jedva cekam da posve procvjetaju.. Znaci kod mene mu je ok i veliki poljubac za nekoga.
Godina : 52 Broj poruka : 890 Mjesto : Sarajevo Datum upisa : 14.12.2008 Zemlja :
Ovaj rhododendron bio prije dvije godine posađen u baštu,međutim zemlja mu nije odgovarala.Ovog proljeća vraćen u saksiju sa kiselom zemljom,na oporavak, i vrlo brzo me obradovao.