Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Koje su ovo napasti,od usiju,...Ako je biljka manje zahvacena mogu se odstraniti rucno,tj.mozemo natopiti vatu u vodu i skidati ih pojedinacno.. Ako je biljka vise zahvacenja treba nesto potraziti u poljoapotekama i prskati ih.... Slika je sa neta:
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Danas sam sisao brsljen i primetio sam stitne vasi. Dobar deo brsljena je zahvacen tako da sam ga bas osisao posteno i uklonio zarazene delove koliko sam mogao. Pojavile su se na mladim izbojcima. Posto kuci imam mospilana koristio sam njega a sta cu kasnije videcu.
Godina : 51 Broj poruka : 369 Mjesto : Beograd Raspolozenje : :) Omiljena biljka : ljiljani Datum upisa : 21.06.2008 Zemlja :
Dosadne su. Meni su napale zimsku trešnju. Nikako da ih istrebim. Prskam, perem, odstranjujem ručno, pa sve u krug različitim redosledom. Prave napasti!!!
Godina : 64 Broj poruka : 100 Mjesto : Srebrenik Raspolozenje : kako-kad Omiljena biljka : bugenvilija i oleandar Datum upisa : 20.09.2011 Zemlja :
Nećete vjrovati, ali ja s njima vodim borbu evo dvije godine, napale mi limun i mandarinu, jedna mandarina mi uginula prošle zime, a ovo ostalo sam spasila. Tamam mislim da sam ih se riješila kad ono opet, vidjet ćemo ko će odnijeti pobjedu one ili ja.