Broj poruka : 2122 Mjesto : Sarajevo Datum upisa : 24.02.2008 Zemlja :
da ne otvaram novu temu,i da pitam kako se zove ova biljka,mam je ima godinama,kod nas je zovu dan-noč jer joj se cvijetovi ujutro otvore po noči zatvore.več sam postavila sliku na temi moja dzungla,ali evo da i ovdje pitam
Godina : 58 Broj poruka : 34 Datum upisa : 03.06.2007
Hvala Taso,
u pravu si , to je aptenia cordifolia. Ja sam je kupila na pijaci, ne znajuci nista o njoj , ali mi se jako dopala, malo je neobicna. Odusevila sam se sad kad sam procitala vise o njoj, Izgleda da ne podnosi veliko izlaganje suncu, znaci neka lijepa polusjena, a isto tako ne voli ni mnogo zalijevanja. Cvijeta cijelo ljeto, mnogo i brzo se siri, kazu da zacas popuni vecu saksiju, lako se prima i izgleda da moze prezivjeti zimu vani. Super, bice poslije jos slika ove moje lozice...
Godina : 50 Broj poruka : 672 Mjesto : Svilajnac Raspolozenje : veciti melanholik Omiljena biljka : sve sem smrda Datum upisa : 02.03.2008
Alisa to je neka tradescantia al koja proguglaj molim te
Mikimile aptenija obozava sunce inace je mnogi na mediteranu koriste za kamenjare (odakle moja biljka potice ) Moja iskustva sa ovom biljkom su sledeca:
peskovita zemlja,manje zalivanja i sunce sitniji listici
humusnija i kvalitetnija zemlja,vise vode i listici su oko 2 pa i do 4 cm velicine Sada mi je jako zao sto nikada nisam slikala moju ogromnu biljku ali stvarno je bila kapitalac koji sam ja pre 2 god raspacala u jesen i podelila pelcere pa i zadrzala par komada za sebe i na kraju je ostao samo ovaj jedan cija fotka ce uslediti veceras ili sutra
Godina : 57 Broj poruka : 295 Mjesto : Beograd Datum upisa : 16.04.2008
evo mene sa prinovom, ne mogu nikako da provalim koja je palma u pitanju. ime koje pise na saksiji je nepostojece(maskarena) jednoj zeni sam je opisala i rekla mi da nije neka od samadera? gledala sam na guglu i sve mi se cine slicne(iste) ali nema ovakve pa mi vi pomozite kako s njom, slede slike cele biljke,stabla i lista iz blizine.