Godina : 56 Broj poruka : 418 Mjesto : Svicarska Datum upisa : 29.03.2008
Je l moze malo vise info o ovoj biljcici? Ja sam ih posadila u vrt dok su bile onako lijepo rascvjetane. Ali sad mi vise ne izgledaju tako lijepo. Citala sam negdje da ocvale cvjetove treba potpuno ukloniti da bi biljka ponovo cvjetala. Je l ima jos neki trik?
Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
I ja se susrecem po prvi put sa ovom biljkom,ali mi je rekla zena od koje sam kupila da je posadim u dvoriste i ako hocu sjeme da ostavim za narednu godinu da nediram cvjetove,koji su cvjetali.. Ako necu sjemenke(a to neme sanse)odsjeci cvjetnu drsku i ona se opet grana.. Nesto ne vjerujem u to,pa se valjda javi neko ko je ovu biljku prije imao..
E pa to sam tako i ja citala, kako ti je ta zena rekla. I uradila sam tako ali ne vidim da su biljcice jako sretne radi toga. Vidjecu kako ce se dalje ponasati.
Haha...ja sam jutros isla pogledati hoce li se pokrenut te biljcice. I gledam kako ne mrdaju ... i pomislim: "e voki, nacekaces se ti jos do sjemena...."
Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Ja sad videla temu Ovu biljku sam ima prosle i pretprosle godine, doduse u saksiji. Kazu da je visegodisnja biljka, mada je meni u oba puta propala u toku zime, i da se cuva na toplom jer mrzne, verovatno joj nisam nesto potrevila. Ovog proleca sam htela da je kupim, ali je nisam videla kod nas. Sto bih rekla ne odustajem od nje
Mena, jesi uspjela skupiti sta sjemena od vanilka? Ja sve nesto gledam u ono sta je ostalo nakon cvjetanja ali nekako nisam sigurna da je to sjeme. :-(
I, sta sa njima preko zime? Meni su sad u vrtu i nisu nesto narasli u visinu...je l mogu oni prezimiti van? Ili da ih presadim u pitar pa u zatvoreno s njima?
Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Kod ove biiljke nema sanse da vidim sjeme..Ja sam zbunic izvadila iz zemlje pa u saksiju,... Gdje god ga stavim samo se suse listici,sad je u kupatilu na prozoru,i tjera nove listice.. Vidim da mu tamo odgovara velika vlaznost vazduha..
Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :