Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Kobeja (Cobea) EmptyDanas u 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Kobeja (Cobea) EmptyDanas u 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Kobeja (Cobea) EmptyDanas u 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Kobeja (Cobea) EmptyDanas u 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Kobeja (Cobea) EmptyDanas u 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Kobeja (Cobea) EmptyDanas u 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Kobeja (Cobea) EmptyJuče u 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Kobeja (Cobea) EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Kobeja (Cobea) EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 31 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 31 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 174 dana Sre Okt 09 2024, 22:04

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Kobeja (Cobea)

+3
branka
jasminaaa
mena
7 posters

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 2]

1flow Kobeja (Cobea) Sre Maj 28 2008, 06:01

mena

mena
moderator
moderator

Jos jedna jako lijepa biljka penjacica,koja mi se strasno svidja...
Imala sam 4 sjemenke koje nazalost nisu nikle,a stavljam vam sliku sa neta...

Kobeja (Cobea) 10012410

http://biljke.bosnianforum.com/

2flow Cobaea scandens Čet Okt 08 2009, 16:20

jasminaaa

jasminaaa
počasni član
počasni član

Potiče iz Južne Amerike.Penjačica koja izraste do 15m dužine,ima tamnozelene eliptične listove a cvijet je zvonast i miriše.Cvjeta od jula do oktobra.Uspjeva u zonama od 9 pa na više

Kobeja (Cobea) Cobaeascandens-1.

3flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Okt 08 2009, 17:21

branka

branka
počasni član
počasni član

Divni cvet ajde jasminaa da kupimo takvu jednu(najmanje) biljcicu pa da je promatramo dok raste pa makar do 2 metra .... Smile Laughing

4flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Okt 08 2009, 18:46

lepa kata

lepa kata
počasni član
počasni član

LeeepaKobeja (Cobea) Icon_biggrin, al gde je ima za kupiti. Ja sam se u poslednje vreme slabo motala po rasadnicima, a na izložbi ili je nije bilo ili sam ja previdela u svoj onoj gužviKobeja (Cobea) Icon_wink

5flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Okt 08 2009, 18:50

mena

mena
moderator
moderator

Bilo je nekad sjemenki u flori da se naruci..To bude na proljece,samo jako tesko klijaju,bar ja nisam imala srece sa njima..

6flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Okt 08 2009, 20:51

jasminaaa

jasminaaa
počasni član
počasni član

Neke sjemenkice su već na putu,između ostalog, i cobaea Very Happy Very Happy Very Happy .Samo da stignu i da bude sve OK Wink

7flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Okt 08 2009, 22:05

baba

baba
počasni član
počasni član

Meni nikla kad sam je bacila Very Happy elem stajala je u saksiji skoro 2 meseca i vise mi je dojadilo da se patim pa lepo saspem sadrzaj u jednu praznu saksiju u kojoj nesto umrlo Embarassed kad vidi cuda krajem avgusta vidim nesto viri iz saksije ja malo bolje Shocked semenka cobee zakacena na lepe zelene kotiledone , bila sam ovakva Shocked
Saksija nije zalivana uopste Smile zemlja nije suva vec se pretvorila u prasinu a ona izlazi iz zemlje zelena i lepa Smile
Mojoj sreci nije bilo kraja Very Happy
E sad jedno lepo iznenadjenjce Very Happy za sve one koji se pate sa setvom , cobea se zili u casi vode za 4-5 dana Wink znaci jos samo da se nadje biljka sa koje mogu da se skidaju pelceri ili da se ceka da moj bebiron poraste Very Happy veildance

8flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Okt 08 2009, 22:37

mena

mena
moderator
moderator

Ko ce njima da ugodi Suspect kod mene sjemenke oljigave imaju nesto oko sebe i uvjek strunu unutra..Moguce je da je bilo previse vlage..

9flow Re: Kobeja (Cobea) Pet Okt 09 2009, 07:17

djeka

djeka
počasni član
počasni član

baba ::
E sad jedno lepo iznenadjenjce Very Happy za sve one koji se pate sa setvom , cobea se zili u casi vode za 4-5 dana Wink znaci jos samo da se nadje biljka sa koje mogu da se skidaju pelceri ili da se ceka da moj bebiron poraste Very Happy veildance
To nije problem ima jedna kod mene koja je fino porasla ali o nekom cvetan nema ni pojma, kod komsike od koje sam dobila rasad samo je bio jedan jedini cvet i nista vise. Tako da sam skoro razocarana u ovu biljku od koje sam puno ocekivala grow3

10flow Re: Kobeja (Cobea) Pet Okt 09 2009, 13:48

baba

baba
počasni član
počasni član

mena ::Ko ce njima da ugodi Suspect kod mene sjemenke oljigave imaju nesto oko sebe i uvjek strunu unutra..Moguce je da je bilo previse vlage..
To je mene vise puta i iznerviralo Suspect ljigavo strasno Sad

Buducim sejacima jedino sto mogu da preporucim je da lepo to zaliju nekim fungicidom Wink al ne previse i da ne sade preduboko a svakako je potrebno grejanje odozdo tj da zemlja bude topla da bi niklo Smile i ne preterivati sa vodom Smile

11flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Okt 10 2009, 08:20

jasminaaa

jasminaaa
počasni član
počasni član

Ima jedna dobra stvar,kako baba to spomenu,za grijanje odozdo.Znam da slici nije ovdje mjesto ali moderatori će je već prebaciti gdje treba Laughing
Klijalište koje se ukljući u struju i ručno se može odabrati željena temperatura

Kobeja (Cobea) Zubehoer_rs_anzuchtkasten-mod1

12flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Okt 10 2009, 17:35

branka

branka
počasni član
počasni član

Epa narode sad me stvarno sramota ja sam mislila da se ova biljka tesko nabavlja kad ispade da vi i nju imate,svaka cast!Ja sam jos pravi pocetnik u udgajanju egzotike pa mi zato nemojte zameriti.Biljka je stvarno lepa i vredi je imati u svojoj kolekciji!

13flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Jan 28 2010, 13:43

mak

mak
počasni član
počasni član

Ja sam imala ovu ljepoticu prije 3-4 godine u ljubicastoj i bijeloj boji. Lijepo je sjeme niklo, lijepo biljka porasla, ali nije uopste cvjetala.
Vise necu ni pokusavati.

http://cvjetnaoaza.blogspot.com/

14flow Re: Kobeja (Cobea) Čet Jan 28 2010, 15:29

mena

mena
moderator
moderator

Tebi je bar nikla a kod mene to ako se nekad desi to ce da bude cudo.. Very Happy

http://biljke.bosnianforum.com/

15flow Re: Kobeja (Cobea) Pet Jan 29 2010, 11:11

branka

branka
počasni član
počasni član

Sad ste me bas uplasile ,zar je tako teska za uzgoj?

16flow Re: Kobeja (Cobea) Pet Jan 29 2010, 12:38

baba

baba
počasni član
počasni član

branka ::Sad ste me bas uplasile ,zar je tako teska za uzgoj?

Nije teska Laughing samo strasno hirovita Cool

Da prijavim da sam ja moju lepojku upokojila Crying or Very sad , na moju zalost prostorija gde se nalaze sve biljke morala da se greje 2 dana , njoj je nagla promena sa nekih 15-18 stepeni na 23 zasmetala i samo je polegla po zemlji Crying or Very sad eto tolko o njoj , imam 2 semenke jos , al se sve mislim da sacekam jos malo Cool neko sunce pa cu ih sejati Very Happy a pelcer cu od prijateljice da uzmem Cool za svaki slucaj lol!

17flow Re: Kobeja (Cobea) Pet Jan 29 2010, 20:56

branka

branka
počasni član
počasni član

Kako je sijete?da li moze malo vise o uslovima sijaja i tako to?

18flow Re: Kobeja (Cobea) Pet Jan 29 2010, 21:57

mak

mak
počasni član
počasni član

branka ::Kako je sijete?da li moze malo vise o uslovima sijaja i tako to?
Ops, ja htjela nesto popraviti, pa sve izbrisala.
E ovo mi nije bilo bas pametno.

Poslednji put izmenio mak dana Sub Jan 30 2010, 15:40, izmenio ukupno 2 puta

19flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Jan 30 2010, 11:49

branka

branka
počasni član
počasni član

Hvala javit cu vam kako nam ide cim dobijem semenke ovih dana nadam se!

20flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Jan 30 2010, 11:53

baba

baba
počasni član
počasni član

Mak sve si lepo rekla pa i za ljestvice, meredevine, lestvice i i verujem da ima jos neki naziv Wink

Samo nije jednogodisnja Smile visegodisnja je , prezimljava na temperaturi od oko 10 , a moze i do 20 stepeni .

Brancice savetujem ti da ti semenke okupas u fungicidu Smile pa tek onda da ih sejes , imaju onu pulpu koja postane ljigava i koncana i zna da izazove budjanje , pri klijanju neka ti samo sloj zemlje koji prekriva semenku bude vlazan , ali ne i mokar Smile i drzim ti fige

21flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Jan 30 2010, 12:03

branka

branka
počasni član
počasni član

Hvala ! Very Happy

22flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Jan 30 2010, 12:24

mak

mak
počasni član
počasni član

baba ::Mak sve si lepo rekla pa i za ljestvice, meredevine, lestvice i i verujem da ima jos neki naziv Wink

Samo nije jednogodisnja Smile visegodisnja je , prezimljava na temperaturi od oko 10 , a moze i do 20 stepeni .

Brancice savetujem ti da ti semenke okupas u fungicidu Smile pa tek onda da ih sejes , imaju onu pulpu koja postane ljigava i koncana i zna da izazove budjanje , pri klijanju neka ti samo sloj zemlje koji prekriva semenku bude vlazan , ali ne i mokar Smile i drzim ti fige
U pravu si baba. Prodaje se kao jednogodisnja, ali moze uz odredjenu njegu biti i visegodisnja (kao i uostalom mnoge druge biljke).
Kod nas je npr. paprika jednogodisnja biljka, a moja rodica u Australiji kaze da su kod nje paprike "stare" 3-4 godine. Posto su im zime tople, tako i paprike uvjek cvjetaju i radjaju nanovo.

23flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Jan 30 2010, 13:15

baba

baba
počasni član
počasni član

To da i moja drugarica na Novom Zelandu prica isto Smile e sad cobea jeste jednogodisnja , al nekima i cveta u prvoj godini , dok vecini cveta tek u drugoj , a do obilnog cvetanja u nasim klimatskim uslovima dolazi tek od trece godine Smile

24flow Re: Kobeja (Cobea) Sub Jan 30 2010, 16:43

branka

branka
počasni član
počasni član

Bogami ima da se nacekam dok dodje cvetanje. Da sam znala ranije mozda bi bilo bolje da kupim vec razvijenu biljcicu . Bas cu je potraziti ove godine po pijacama .

25flow Re: Kobeja (Cobea) Uto Apr 20 2010, 18:00

branka

branka
počasni član
počasni član

Ja sam sijala kobeje i niklo ih je dosta i bas su velike za sijance,jako sam radosna jer mi je to prvi put da nju imam

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 2]

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu