Godina : 73 Broj poruka : 540 Mjesto : Gračanica Omiljena biljka : Sve su mi omiljene Datum upisa : 02.09.2007 Zemlja :
Da li je neko sijao ovu puzavicu.Ljudi recite mi kako da sijem, da li da zarezem sjeme ili kako.Prosle godine mi propale sjemenke iz ne znanja, a sada ne bih da pogrijeseim.
Godina : 53 Broj poruka : 1093 Mjesto : Sanski Most Datum upisa : 22.01.2008 Zemlja :
Evo Fato, ja našla 6 - 8 sedmica u frižideru, klijanje na temp. od 13 - 18 stepeni, na svijetlom mjestu; vlažno, a ne mokro; vrijeme klijanja je neujednačeno.
Godina : 73 Broj poruka : 540 Mjesto : Gračanica Omiljena biljka : Sve su mi omiljene Datum upisa : 02.09.2007 Zemlja :
joj draga ema pa zar dva mjeseca da bude u frizideru.Pa kada ce nic pa narasti.Ako je tako onda idem da stavim sjeme u frizider.Da li pise da li da stavljam sa zemljom ili samo sjeme u kesici.
Godina : 53 Broj poruka : 1093 Mjesto : Sanski Most Datum upisa : 22.01.2008 Zemlja :
Ne znam Fatka. Evo na drugom mjestu kažu da se sije vani u aprilu/maju. Ne spominju frižider Ali kažu da cvjeta nakon pet godina, plodovi su jestivi, a listovi se koriste za čaj. I još dodaju da plodovi često ostaju da vise na biljkama tokom zime, tako da je to stratifikacija. Pogledaću još kasnije, sad nemam vremena.