Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Duranta ili -zlatna kapljica rose- je vanjski ukrasni zbun koji potice iz Meksike i Juzne Amerike. Duranta voli mnogo sunca mada tolerise i hlad djelimicno. Zaljeva se umjereno i redovno.Duranta se razmnozava iz poludrvenastih grana i iz sjemenki. Ovaj suptropski grm veoma brzo raste i rijetko ga napadaju stetocine.. Kod nas nemoze provesti zimu napolju zato ga zimi treba staviti u umjereno grejanu sobu.. Sto se tice zemlje i njegove sadnje nista specificno,samo dobra kvalitetna zemlja i svakog proljeca treba promjeniti zemlju. Toliko od mene a sutra stavljam slicicu moje durante..
Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Evo i moje durante, doduse malo kacim sliku sa zakasnjenjem, ovo je iz juna meseca, u mendjuvremenu je porasla i ponovo se sprema za cvetanje. Ali ovog puta ce cvetati unutra, ako ne smetne cvet kada je budem unela.