Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyPon Nov 04 2024, 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyPon Nov 04 2024, 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyPon Nov 04 2024, 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyPon Nov 04 2024, 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyPon Nov 04 2024, 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyPon Nov 04 2024, 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyNed Nov 03 2024, 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 38 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 38 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 228 dana Sub Nov 09 2024, 11:17

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa )

+15
nermana
admin
maki75
Deksi
alisa
ema
mena
voki
Dina
bubamarac
Mila1
boki_bl
vlasta
kelta
Fatka
19 posters

Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 4]

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Evo ja imam iskustvo sa albicijom.Od sjemena sma je odhgranila, sada je visoka preko 2 m a ima dvije godine.Ove godine mi je prvi puta cvjetala, imala je samo jedan cvjetic koji meni mnog znaci.Dvije zome sam, drzala u kuci posto je biljka mlada.Drzala sam je u hladnoj i svijetloj sobi.Albicija je listopadno drvo.Ne znam, kada bih mogla da stavim sliku da je vidite.Jako brzo raste.

kelta

kelta
počasni član
počasni član

Pokusaj okaciti sliku , vjerujem da si slikala cvjetic veildance

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Ne znam postaviti ne vidm nigdje attachment.

kelta

kelta
počasni član
počasni član

Ja ti bas i nisam neki strucnjak...ja slike prvo nakacim na photobucket...ili bilo koji drugi ....onda on meni lijepo izbaci kod, koji uneses i to je to
Izbaci 4 razlicita koda...html je ja mislim za forume Smile

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Ne znam ja to, nije mi jasno, ma i ja sam duduk za te stvari.

vlasta

vlasta
moderator
moderator

fatka a da li je zalijevas tokom zime...i koliko s obzirom da je u svijetloj i hladnoj sobi....posto si je proizvela iz sjemena poslije koliko godina ti je procvjetala....

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

zimi se malo zaliva samo ako se zemlja osusi.zalivam odstajalom vodom .Vodu drzim u flasama u kuhinji tako da nije hladna kada zalivam.Cvjetala mi je nakon dvije godine.

boki_bl

boki_bl
moderator
moderator

Fatkina albicija :

ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) Cvjetovialbicijeslikasanf8

ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) Securedownloadse4

ALBICIA - Julibrissin ( Silktree mimosa ) Slikanonocukk3

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Posljednja slika je nocu slikana vidi se kako se listovi skupljaju.

kelta

kelta
počasni član
počasni član

Odlicne slike Smile

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Jos da je vidis u prirodi koliko je porasla.Nikada dosada nisam vidjela drrvo da brze raste.Oko dva metra je ove godine porasla.Izmjericu je ovih dana.

Mila1

Mila1
počasni član
počasni član

Imam je i ja: zutu i roza ali su jos male da bi cvjetale. isto tako sam je uzgojila iz sjemena: nije tesko i brzo nikne.
Ja znam za naziv Japanska mimoza.

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Za zutu ne znam albiciju, jedino moze biti mimoza ona zuta sto pocinje cvjetati negdje u martu ili aprilu.Da li je to ta zuta.?

boki_bl

boki_bl
moderator
moderator

Fatka ::Za zutu ne znam albiciju, jedino moze biti mimoza ona zuta sto pocinje cvjetati negdje u martu ili aprilu.Da li je to ta zuta.?

Fatka ja nisam znao za crvenu sve do ove godine a za zutu jesam ima je po cvjecarama pocetkom ljeta ...

Kako albicija podnosi orezivanje ?

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Za orezivanje ne znam, to trebam procitati na forumu, a znam da se treba orezivati donje grane.Zuta to je ona sto su cvjetovi kako loptice.Drugu ne znam da ima, samo nisam sigurna da zuta mimoza moze kod nas zbog niskih temperatura.

kelta

kelta
počasni član
počasni član

Ja ju imam Fatka, ovo ljeto je i cvjetala...naime, mala je i neugledna, i stoji mi u posudi pored drvceta limuna ...unijecu ju u kucu zimus...sve sa limunom, pa ako pozivi do proljeca, znacu nesto vise

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Kako si dosla do sadnice?

kelta

kelta
počasni član
počasni član

Mama ju nabavila...ustvari, ona je ta koja se mnogo vise razumije u cvijece...i posto ga ima previse, zimi ga drzi u kancelariji, zbog toplote i svjetlosti , a na proljece donosi kuci, i ja ga odrzavam...
Mislim, ja imam veliki prostor, moj dnevni boravak je ogroman, ali imam i mnogo cvijeca...uglavnom drvca, koja ga ispune citavog...pa dio mora na posao da prezimi Smile

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Blago tebi, bas si sretna.I ja sam veliki ljubitelj cvijeca, drveca, grmova voca ma svega. bom

kelta

kelta
počasni član
počasni član

Naravno, svi na ovom forumu smo ljubitelji toga Smile

boki_bl

boki_bl
moderator
moderator

Fatka ::Blago tebi, bas si sretna.I ja sam veliki ljubitelj cvijeca, drveca, grmova voca ma svega. bom

kelta ::Naravno, svi na ovom forumu smo ljubitelji toga Smile

Podrzavam ! Cool

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Vlasta, sada reci kolika ti je albicija sto si je donijela sa mora i gdje je drzis?Ja sama svoju odhranila iz sjemena:Dvije godine sam je držala u kući preko zime na hladnom i svijetlom mjestu što i tebi preporučujem.Kada drvce ojača i odrveni tada je treba prebaciti na stalno mjesto u bašti.Da napomenem , opet za svaki slučaj će trebati malo zaštitiiti ako bude jaka zima.Sada ne znam ni kakva će biti zima kada se klima promjenila.Udariš dva količica malo obložiš slamom i odozgo na vučeš vreću ,a li sada je drži u kući za svaki slučaj.Kada dodješ dobićeš i od mene malu albiciju, ja sam sijala, ali moja se zove Albizija Lophanta, znači da joj je cvijet drugačiji u obliku je četke pa je neko zove i četkovac.

Mila1

Mila1
počasni član
počasni član

Lophanta je predivna.

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

Ja mislim da to ima kod tebe i ja sma dobila sjeme sa mora.

Mila1

Mila1
počasni član
počasni član

Nisam nikad vidjela uzivo (izgleda da je bijela?) a kod mene ima roza u novije vrijeme dok su se zute odavna sadile po javnim povrsinama. e sadf ove zute mi zovemo Japanska mimoza kao i roza mada mi se cini da se tu radi o necem drugom. (naci cu sliku da ne nagadjamo)

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 4]

Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu