Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Prva tura biljkica mi je uginula,i morala sam ponovo sijati,gdje sam pogrijesila neznam.. Vidim da su nikle i to dobro.. Bubamarac sta je sa tvojih paulowinia??
Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Evo moje biljke zimus joj je nekako propao vrh, i kad je krenula u prolece, pocela je na sve strane da se grana (a jos je jako mala, i nece da lici na drvo vec na zbun) ja sam joj brze bolje poskidala sve pelcere, osim jednog blizu vrha, i eto kako sad izgleda (slikano u maju)
Godina : 39 Broj poruka : 71 Mjesto : Zrenjanin / Novi Sad Raspolozenje : fuzzy logic Omiljena biljka : Puzavice, Acer palmatum, Bougainvillea.. Datum upisa : 25.06.2009 Zemlja :
Baki i deki je izraslo neko nepoznato drvce,zvali su mene i odmah sam prepoznala paulovniju.. divno drvo.. sa finim srcastim velikim listovima.. radujem se daljnjem rastu.. zbog cvetova..
Godina : 31 Broj poruka : 626 Mjesto : dalj Raspolozenje : vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka : lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa : 02.08.2009 Zemlja :
stavljam slike svojih paulownia sutra bas rastu a bile su u saksiji velicine 9cm bas sam ih presadio danas pa cu ih sutra uslikat.... sad su cca 40 cm.... nakon klolko one cvatu nakon sijanja???
Godina : 31 Broj poruka : 626 Mjesto : dalj Raspolozenje : vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka : lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa : 02.08.2009 Zemlja :
Godina : 69 Broj poruka : 227 Mjesto : Mostar Omiljena biljka : sve biljke Datum upisa : 02.10.2008 Zemlja :
Sijanje je jednostavno,pripremi dublju posudu u koju pomijesas klasmanovu zemljusa perlitom.Kad stavis zemlju dobro je pritisni rukom i zatim posije sjemenje po zemlji i opet dobro rukom pritisni sjeme.Mozes sjeme pokriti sasvim malo zemljom ili nikako.Sve to ostavis negdje u hlad,i povremeno zalijes.Nicanje je veoma brzo i u tom periodu moras izvrsiti u nekoliko navrata zastitu.Poslije 2 mjeseca presadi izrasle sadnice u vece posude.do jeseni su to sadnice oko 50 cm.Vole dosta vode i imaju dubok korijen,pa moras voditi racuna o dubini saksije prilikom presadjivanja.Klijanci ne vole Sunce,te ako budu izlozeni nestanu za par dana.Tek druge godine mozes i iznjeti na Sunce.Takodje prve,a negdje i druge godine sadnica iznad zemlje se osusi,ali u proljece iz korijena udari nova sadnica ili vise sadnica,te je potrebno ostaviti samo jednu sadnicu.
Godina : 69 Broj poruka : 227 Mjesto : Mostar Omiljena biljka : sve biljke Datum upisa : 02.10.2008 Zemlja :
Klasma zemlja je broj jedan u Svijetu.Klasman zemlje i perlita ima kupiti u vecim poljoapotekama.U ponudi se moze naci i gradjevinski perlit koji nije skup,ali dosta slabijeg kvaliteta od italijanskog perlita.Perlit je pakiran u 100 l.vrece i cijena je mislim oko 40 km po vreci. Zemlja se pakira u vrece od 5,10,20.40,80 i 250 litara.Cijena vrece klasmana 2 od 250 litara je oko 30 km. Isplati se kupiti vece pakiranje,jer je kvalitetno,a puno jeftinije,a i duga je godina za sadnju,presadjivanje...
Godina : 39 Broj poruka : 2 Datum upisa : 25.07.2011 Zemlja :
pozdrav imam dvije paulownie, 2.su godina,još ih nisam rezao, htio sam jednu presaditi,ali kad sam počeo kopati,već se vidi da su žile dosta jake, mogu li je presaditi sada i kako? mogu li se tako velike žile presjeći?