Godina : 31 Broj poruka : 626 Mjesto : dalj Raspolozenje : vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka : lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa : 02.08.2009 Zemlja :
super alokasija imas ti tog dosta biljcice su ti extra ...... nego zanima me kako si uspjela tako osgojit alokasiju da je tako zdrava i da ima tako puno listova moja je uvijek na nekom jadnom jednom listu....
Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :
Godina : 49 Broj poruka : 54 Omiljena biljka : Alokasije,kalanhoja,dracene Datum upisa : 29.08.2010 Zemlja :
Kao prvo hvala vam na komplimentima Pero,reći ću ti ono što ja radim sa alokasijom i što joj prija pa ako želiš probaj! Čim sam je kupila odmah sam je presadila u malo veću posudicu od njene(na dnu sloj drenaže od kamenčića i rečnog peska).Stoji blizu prozora zapadna strana(znači nema baš previše svetla i ne buni se)!Držim je stalno na vlažnim kamenčićima i orošavam je svaki drugi dan sitnom maglicom.Zalevam je otprilike jednom u 7 dana. E sada ću ti reći da ja sve biljke čim kupim ili koje su leti bile napolju pre unošenja u kuću zalijem blagim rastvorom ,,Ridomil Golda,,po ivici posude a čime im sprečavam sledeće: truljenje korena,napade gljivica a samim tim i žućenje i opadanje listova.
Godina : 70 Broj poruka : 775 Mjesto : Banovići Raspolozenje : uvjek raspoložena Omiljena biljka : fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa : 16.01.2010 Zemlja :
alokasija ::
prelijepooooo , aloksanija sve bilje su super ali ova nju izdvajam ,nemam rijeći
Godina : 31 Broj poruka : 626 Mjesto : dalj Raspolozenje : vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka : lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa : 02.08.2009 Zemlja :
hvala ti na savjetu....probat cu sad tako bio mi osto sam korijen pa ju tutnio u baštu i sad je potjerala imam jedan list pa sam ju presadio u saksiju i sacu bas probat tako....:DDD pa cemo da vidimo...
Godina : 49 Broj poruka : 54 Omiljena biljka : Alokasije,kalanhoja,dracene Datum upisa : 29.08.2010 Zemlja :
Bubamarac,to je fikus,,melany,, i kupila sam ga takvog !On je inače poznat po žbunastom rastu.Kod mene je nešto više od mesec dana i pušta stalno nove listove.Doduše neki donji otpadne ali brzo nadoknadi!
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Hvala na brzom odgovoru i objasnjenju. Meni su fikusi lepi ali zbog problema zimi oko smestaja ja ih izbegavam. Trenutno imam jedan fikus tineke ali vec sledece godine on ce morati ici dalje, tad cu gledati da nabavim ovu zbunastu vrstu jer je bas neobicna.
Bubamarac,nećeš se pokajati ako uzmeš ovaj fikus.A neće ti zauzeti toliko prostora jer iako spada u fikuse ,,elastika,,ne dostiže tolike dimenzije! Znam kako je imati problema sa prostorom jer i ja ovih dana moram premestiti adama,koji baš rešio da buja!
Godina : 46 Broj poruka : 430 Mjesto : sarajevo Raspolozenje : život čine male stvari.... Omiljena biljka : RUŽE....kaktusi....ma sve Datum upisa : 02.04.2011 Zemlja :
Draga cviječe ti je divno,ti ovo zoveš skromnom kolekcijom.... Šta onda ja da kažem imam puno manje.... Divno je ,svaka čast!!!!