Godina : 57 Broj poruka : 634 Mjesto : Hrvatska Datum upisa : 09.09.2007
Poznato mi je da se loncera zove orlovi nokti ali loncera je penjacica jel tako? Ovo je neko cvijece u pitaru (saksiji) a imalo je tamno crvene cvjetove kao percini-ne znam da li vidi na slici.
Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Mozda nisi nasla podatke jer ti nisam dala latinski naziv a to je: Justicia carnea a zovu je jos i "brazilsko pero", "indijansko pero" i "biljka flamingo", eto nisam znala da je zovu i "orlovi nokti". A kod nas je najvise poznata kao jacobinija. Svetlost:veoma jaka. Zimi jacobinija cak trazi direktno sunce i dodatno vestacko osvetljenje najmanje 3 sata dnevno. Zemlja:lagana zemlja iz baste i bogat humus. Djubrenje:jednom mesecno od aprila do septembra. Vlaznost vazduha:kvasite lisce ujutru i uvece citave godine. Zalivanje:ne dozvolite da se osusi humus kada je biljka sa pupoljcima niti za vreme cvetanja. Posle toga dovoljno je da se zaliva jednom nedeljno. Stetocine i bolesti:crveni pauci Nadam se da ce ti ovi podaci pomoci da ti biljka lepo napreduje
Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Imala sam je pre par godina vrlo kratko. Ove godine sam je ponovo nabavila i sad kad je trebala da cveta napravila je sisarkice, samo su jedna po jedna opale i cvet i list i ostala je gola grana. Ziva je jos neznam dali je na izdisaju ali je dole pri korenu poterala mali pelcer, pa videcemo. Zimi mi je problem da sacuvam toliko biljaka, a najveci kad vise vrsta traze iste uslove i nema mesta za sve