Euphorbia pulcherrima je slabo razgranat grm sa lišćem koje opada.
POREKLO - Meksiko
LIŠĆE - 15cm dužine,elipsasto,tamno zeleno
CVETOVI - neugledni i sitni žuto krem boje njih obavijaju brakteje crvene ,ružičaste,žute grupisane u rozetu koje obavljaju estetsku ulogu cveta. Cvetanje od oktobra do februara.
SVETLOST - jaka i direktna. Ona je biljka kratkog dana da bi procvetala držati biljku u mračnoj prostoriji 8-16h 4-8 nedelja pre vremena cvetanja
ZEMLJA - iz baste, pesak i humus
ĐUBRENJE - uobičajeno
VLAŽNOST VAZDUHA - stavite saksiju na sloj vlažno šljunka
ZALIVANJE - jednom nedeljno
IZMEŠTANJE U DRUGU SAKSIJU - svake god u proleće
POSEBNI ZAHTEVI - posle cvetanje traži vreme za odmor u svežoj i veoma dobro osvetljenoj prostoriji sa veoma malo vode
DIMENZIJE - od 30 cm do 1.2 m
RAZMNOŽAVANJE - reznicama mladih stabala
Ja sam imala jednu euforbiju i poštovala sam upustva gore navedena ali nisam uspela da je sačuvam. Ovako je izgledala pre par meseci kad sam je uzela
POREKLO - Meksiko
LIŠĆE - 15cm dužine,elipsasto,tamno zeleno
CVETOVI - neugledni i sitni žuto krem boje njih obavijaju brakteje crvene ,ružičaste,žute grupisane u rozetu koje obavljaju estetsku ulogu cveta. Cvetanje od oktobra do februara.
SVETLOST - jaka i direktna. Ona je biljka kratkog dana da bi procvetala držati biljku u mračnoj prostoriji 8-16h 4-8 nedelja pre vremena cvetanja
ZEMLJA - iz baste, pesak i humus
ĐUBRENJE - uobičajeno
VLAŽNOST VAZDUHA - stavite saksiju na sloj vlažno šljunka
ZALIVANJE - jednom nedeljno
IZMEŠTANJE U DRUGU SAKSIJU - svake god u proleće
POSEBNI ZAHTEVI - posle cvetanje traži vreme za odmor u svežoj i veoma dobro osvetljenoj prostoriji sa veoma malo vode
DIMENZIJE - od 30 cm do 1.2 m
RAZMNOŽAVANJE - reznicama mladih stabala
Ja sam imala jednu euforbiju i poštovala sam upustva gore navedena ali nisam uspela da je sačuvam. Ovako je izgledala pre par meseci kad sam je uzela