Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Nemam iskustvo šta raditi u takvim situacijama, do sada mi nije trulilo lišće banana u toku vegetacije, ali bi ja ipak to tretirao nekim fungicidom da ne propadne cela biljka.
Godina : 73 Broj poruka : 540 Mjesto : Gračanica Omiljena biljka : Sve su mi omiljene Datum upisa : 02.09.2007 Zemlja :
Odmah cu to danas uradti.Jos jedno putanje za tebe voki:One liske vanjske kada se skidaju da lli se moraju skinuti skroz do kraja korijena? Slikacu pa cu okaciti da vidis kako izgleda.
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Fatka, ja što više uz stablo majčinske biljke napravim rez da odvojim mladu bananu i tako ostavim desetak dana, kako bi im sopstveni koren počeo intenzivno rasti. Nakon toga dobro zalijem, istresem sve iz saksije pažljivo da izađe sva zemlja na žilama, odvojim mlade biljčice, staru biljku vratim u saksiju i dodam zemlje, a mlade sadim posebno u saksije i jedno vreme ih držim u hladovini dok se ne adaptiraju.
Broj poruka : 2122 Mjesto : Sarajevo Datum upisa : 24.02.2008 Zemlja :
voki ::Da li si nožem odvojila mladu od majčinske biljke?
Do sad sam odvajala mladice tako što cjelu biljku izvadim iz vazne pa rastresem zemlju,i bla bla,klasičan način.Ove ču da odvvojim nožem.kako je Slacko opisala.Čekam vlasnike novih pelcera da dodju, pa da im odvajam bebe od mame...
Godina : 40 Broj poruka : 914 Mjesto : Torak Raspolozenje : Dobro Omiljena biljka : Uglavnom sve Datum upisa : 04.03.2009 Zemlja :
Ja bi imala jedno pitanje zasto kod mene kod ove sobne banane vrhovi listova pocrne da je mozda ne zalivam ipak previse kod mene zemlja je stalno vlazna???
Godina : 31 Broj poruka : 626 Mjesto : dalj Raspolozenje : vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka : lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa : 02.08.2009 Zemlja :
moja je prezimila u kuci isto je par dana vani a list dnevno raste dva do tri cm vec luduje a josh ju nisam posadio u vrt...