Godina : 61 Broj poruka : 631 Mjesto : Svilajnac Omiljena biljka : bugenvilia Datum upisa : 12.11.2007 Zemlja :
Ili Kaktus palma Ovo bodljikavo drvece nije ni kaktus ni palma iako lici na njih. U srodstvu je sa lijanderom (apocinaceje). Ono formira grm sa stablom i debelim, bodljikavim grnama, koje na vrhu nose bokore lisca, veoma lepe zelene boje. Cvetovi su mirisni. poreklo -Madagaskar, Juzna Afrika i Namibija. Svetlost - puno sunce, bez problema. Vlaznos vazduga - slaba citave godine. Posebni zahtevi - pahipodijumi su veoma osetljivi na truljenje.
Godina : 50 Broj poruka : 672 Mjesto : Svilajnac Raspolozenje : veciti melanholik Omiljena biljka : sve sem smrda Datum upisa : 02.03.2008
Da vam predstavim ja mog lepotana,prosle godine za vreme oluje je leteo sa sprata i zato malo ofucano izgleda ali oporavice se,dugo je bolovao Imao je svega 15-tak santimetara pre 2 godine a vidte sad ovog kapitalca od pola metra sa saksijom naravno
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
Evo mog bucka ,dopremljen mi je post expresom i bio vishe mrtav nego ziv,sad je sladak ima male svud okolo i spremam se da ga presadim jer je korenje poshlo u komshiluk
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
Presadila sam ga pa cemo polako,nek se privikne na novu saksiju a Joca Cirkovic ce mi reci kada i koliko da odvajam.On to zna a meni je prvi put da ga pelcerim pa ne bih da zabrljam.
Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
E sad nam kazite jesmo li na pravoj temi?? Lici mi na pachypodium ali koji neznam..Danas sam ga kupila ali nazalost nije imao cak ni naziv kako se zove..
Broj poruka : 160 Mjesto : vojvodina Datum upisa : 20.12.2007
Imam vec godinama isti takav kao menin. Meni se pokazao kao prilicno lak za odrzavanje. stoji na prozoru gde ima sunca, zalijem ga 1-2 nedeljno i on polako raste. Samo ne znam da li i kada cveta?
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Mislim da Mena i Jellena imaju vrstu Pachypodium Saundersii. Ovoj vrsti na 12 stepeni odpada lisce i tad je treba prestati zalevati dok ponovo ne potera lisce. Minimalna temperatura je 5 stepeni.
Godina : 53 Broj poruka : 1093 Mjesto : Sanski Most Datum upisa : 22.01.2008 Zemlja :
Ovaj p. windsorii je mrak! Mena, ne brini se, nisu oni zahtjevni. Ja imam p. lamerai, stoji mi na južnom prozoru dnevne sobe, iznad radijatora. Zalijem jednom sedmično, ili rjeđe. Ljeti je inače, vani na suncu. Samo hoće sunce i malo, malo vode.
evo mog dečka u konačnoj posudi,ta mu je za sledećih godinu dana
E vidiš tu je caka
meni je rečeno da NIKAKO ne odvajam malce jer će propasti i oni a možda i biljka.To nije makar ko rekao nego znalac.Tako da sad ne bih ni da probam a mislim se kako će on grešan da nosi 7 mladih.Ne znam šta je veća muka da ima pelcere koji ničemu ne služe ili da ih nema.