Ovo je moja Madagaskarska palma prije 3 godine. Prošle godine je preko zime zanemarila i završila je nažalost u smeću.
Vaše su super, svaka čast.
Vaše su super, svaka čast.
[ Videti svu listu ]
Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se
Idi na stranu : 1, 2, 3
baba ::listovi ce odpadati ako je imao temparatune sokove sto je za ovo vreme normalno .
Ne znam gde ga sad drzis, ima li svetla, da li je zalivan skoro , da li je na toplom , ili hladnom , nista nisi napisala pa cu ti ja ukratko napisati a ti se snadji
Jedno pravilo vazi bilo gde da je u grejanoj prostoriji ili nekoj sa nizom temepraturom Pachy trazi puno svetla .
ako je u grejanoj prostoriji :
obavezan je prozor ili jako osvetljeno staniste , zalivanje kad se zemlja prosusi i bar 1 mesecno orosavanje
u negrejanoj :
Ipak je ovo palma sa Madagaskara tako da ti ja ne preporucujem prostoriju koja je hladnija od 15 stepeni, zalivas bukvalno na kasicicu i listovi ce opadati orosavanje opet bar na mesec dana i to je to
Neki drugi ce na forumu imati verovatno neko drugo iskustvo ja sam navela moja iskustva
Puno srece i ne brini pachy je jako izdrzljiv
U kakvoj zemlji ga držiš ja sam mog presadila u neku zemlju što sam kupila u vrtnom centru Zrinjevac sa vulkanskim pijeskom i vidim da mu odgovara. Ovo je moj sanudersi a ovo lamereitheorema ::haj.
učlanila sam se na forum baš zbog pahipodija. naime bolestan je već neko vrijeme i ne znam što da napravim.
imao je lijepe listove koje je zimi odbacio, dobili su crne fleke, polako pocrnili i otpali
i evo od tada se muči, svaki tjedan tjera nove listiće, koji dobiju iste takve mrlje smežuraju se i padnu.
mislila sam da ga previše zalijevam (1 tjedno) pa sam smanjila, al nit je bolje, nit je lošije
za to vrijeme biljka je narasla 4 cm u visinu
Onda ga možda zalijevaš premalo ja svoj ne zalijevam baš tako malo kao kaktuse jer on odbacuje lišće i kad ga zalijevaš premalo i moj se proljetos malo čudno držao ali sad je ddobro ako ga držiš na suncu gledaj da opet nije prejako moj je ujutro u sjeni popodne kasno sunce.theorema ::jadničak ovako izgleda
https://2img.net/r/ihimizer/i/p8160007r.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/p8160006.jpg/
mislim da nije zbog zalijevanja jer ga zalijevam jako malo, kao kaktuse
Trebala si ga staviti van i na mom su bili neki jadni listići na početku isto tako točkasti sad je vani i on i ostali i dobro im je, lijepo ga baci van još nije kasno jer ako biljka raste ne bi trebao biti bolestan možež ga i pognojiti gnojivom za kaktuse pogotovo ako je neki nizozemac koji je do skora bio u stakleniku takve biljke su ti navikle na gnojivo i ja ih uvijek još neko vrijeme gnojim češće nego druge , treba im vremena da se priviknu na novu zemlju jer su bili u tresetu koji nema hranjive vrijednosti ali se biljka lako zakorijenjuje te stoga gnojeni često.theorema ::nije od zalijevanja, počelo je kad sam ga zalijevala normalno (1 tjedno). postepeno sam smanjivala, jer sam mislila da je previše, ali nije bilo promjene.
imala sam ga 6 mj i živio je dobro, odbacio je listove zimos i od tada pokušava da mu izrastu novi, ali oni uvijek pocrne i otpadnu, kao što se na slici vidi. ostatak biljke raste normalno
nije izravno na suncu, vec u veoma svijetloj prostoriji, temp je uvijek iznad 17 °C
listove je odbacio zbog tem šoka (tada je bio u hladnijoj prostoriji) ali mi nije jasno zašto sad ne izrastu novi?
Idi na stranu : 1, 2, 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu