Godina : 40 Broj poruka : 914 Mjesto : Torak Raspolozenje : Dobro Omiljena biljka : Uglavnom sve Datum upisa : 04.03.2009 Zemlja :
I ja polako da pocnem sa pitanijima kad bi trebalo da vadimo amarilise posto je 9 mesec i kad vadimo kolko se secam napiso si voki da treba lukovicu da ocistimo od zemlje i operemo i ostavimo da se susi jel tako? Moj vidim dobro napreduje ima 8 listova videcu sad kad ga vadim kako stoji lukovica ipak sam ja pocetnik imam samo 1 ali povecacu sa uskoro kolekciju
Godina : 40 Broj poruka : 914 Mjesto : Torak Raspolozenje : Dobro Omiljena biljka : Uglavnom sve Datum upisa : 04.03.2009 Zemlja :
Ja.....izvadila amarilis nisam vise mogla da izdrzim morala sam da vidim kako je lukovica napredovala i....izvadila ga posto je 9 mesec odstranila zemlju i malo oprala visak zemlje pa evo kako izgleda stavila ga na susenje u hodnik gde nije na direktno sunce ali ima svetlost valjda sam postupila dobro e sad nesto me kopka zasto ima kao neke rupe nije mi jasno sekla ga sigurno nisam jer sam polako kopala oko njega i onda ga iscupala posto je jako lako izaso znaci to sigurno nije ....valjda ga nije nesto pojelo ?a vidim lukovica je tvrda i zdrava samo te rupe probala sam da uslikam sto sam bolje mogla da vidite a evo kako izgleda i korenje ja mislim da ima dosta mozda je malo ostalo i u zemlji ali sasvim malo E sad dali ja treba da brinem o necemu iz prilozenog ili je sve to normalno....?mada te rupe me dosta zabrinjavaju
Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Ja ih jos nisam povadila iz zemlje,trebala bi to uraditi za koji dan.. Marinela netreba da te zabrinjavaju te rupice ako je oko njih sve zdravo i da nema trulezi..
Fantastican je zdravka prelep
A onaj moj sto sam stavila na susenje josuvek ima 2 lista da se suse ja vise neznam sta da radim nikako nece da se suse ima vec 2 meseca odkad je na susenju. Imam zato jos dva jedan mi procveto stavicu slike cim stignem i jos jedan samo sto ne procveta
Godina : 53 Broj poruka : 1093 Mjesto : Sanski Most Datum upisa : 22.01.2008 Zemlja :
I ja imam jedan kojeg ne zalijevam već dugo, a još ima zelenih listova. Ali se suše, mada polako. Da bar znam koje je boje dobila sam lukovicu, i sad čekam. A sijanci od prošle godine su u saksiji zajedno sa mladim lukovicama (hvala Alisa). Prve ne očekujem još da cvjetaju, ali ne znam ovi od Alise, možda bi mogli cvjetati? Šta kaže konzilij?
Godina : 63 Broj poruka : 354 Mjesto : Kikinda Raspolozenje : za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa : 09.10.2009 Zemlja :
Svaka cast Marinela. I ja sam pre neki dan dobila jednu lukovicu kazu da je sarena nadam se da je kao ova tvoja, imam i crvenu trebala bi ove godine da cvrta. Nadam se. Ema nemoj je zalivati dok joj se potpuno ne osuse listovi, mozda i cveta meni cvetaju tek druge godine.
Godina : 34 Broj poruka : 51 Mjesto : Aleksinac Raspolozenje : Allways happy when I'm with my animals & plants Datum upisa : 14.08.2009 Zemlja :
Jel moze neko da mi da neki savet, da ne bih pretrazivala celu rubriku.Sta da radim sa mojim amarillisima? Evo vec nekoliko godina za redom ne cvetaju.Imaju lisce,lukovica nije skroz u zemlji, nije tesna saksija....lisce raste, a cveta ni za lek
Godina : 63 Broj poruka : 354 Mjesto : Kikinda Raspolozenje : za prijatelje uvek raspolozena Datum upisa : 09.10.2009 Zemlja :
mara90 dali ga ostavis lukovicu da se osusi? ja moje drzim leti u basti a oktobra vadim i ostavim da se osuse, kasnije ih stavim u saksije i zalivam, trebao bi da cveta ako tako uradis.
Da pitam ja ya onog mog starog sto je na susenu vec 3 meseca i ima jos 2 lista koja nece nikako da se osuse cak sam raymisljala i da ih secem neynam sta da radim sa njim???????
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Jesu Milena, 3 koja su mi procvetala sam poklonio šefici koja odlazi u penziju (beli, crveni i roza), a imam nekih 20 lukovica koje su poterale pupoljke pa ih trebam posaditi. Prošle godine su mi jako rano cvetali, pa sam ih ove godine držao duže na hladnom.