Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Super,,.....Pampas travu i kineski sas imam,mislim da se tako zovu..Imam i jednu,koja je i zimi zelena a neraste visoko.. Pa jos jedna koja je ispocetka zelena i prelazi u crvenu boju,,njoj neznam naziv.. Ukrasne trave sad pocinju sa rastom,i bice slikica..
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Nakon dugogodisnje potrage uspeo sam pronaci ovu ukrasnu travu. Sad me muci da li da je posadim u vrt ili presadim uvecu saksiju i unesem u kucu da prezimi do proleca?
Godina : 51 Broj poruka : 369 Mjesto : Beograd Raspolozenje : :) Omiljena biljka : ljiljani Datum upisa : 21.06.2008 Zemlja :
Meni se dopada Red Baron ali je mnogo bledja u prirodi nego na Florinom sajtu, možda da raste u totalnoj senci ..Imam probem sa kačenjem slika-predugo traje. Ukrasne trave
Mene oduševljava limunasti timijan. Kod prijatelja ima divna stazica od kamenih ploča između je zasijan limunasti timijan. Miris je predivan. Imam stazicu, još da nabavim travčicu. Oduševljava me i što dobro podnosi gaženje. Samo je jedna caka kod mene je nema kupiti.
Godina : 76 Broj poruka : 19 Mjesto : Rijeka Raspolozenje : savršeno Omiljena biljka : agaphantus Datum upisa : 23.11.2009 Zemlja :
Nešto sam malo pročitala o pampas travi, ali još uvijek sam nesigurna dali i kada da je ošišam. Imam je oko godinu dana, u velikoj je tegli bez dna, a kako je bilo dosta hladno i kod nas u Primorju, nekako se sva objesila. Molim savjet.
Godina : 52 Broj poruka : 890 Mjesto : Sarajevo Datum upisa : 14.12.2008 Zemlja :
Šiša se u trećem ili četvrtom mjesecu,zavisno od vremenskih uslova (ne smije biti previše hladno),na visini od 10-30 cm. Ovo je obavezno kako bi biljka potjerala mlado i novo lišće.Suhe listove ukloniti. Jednu biljku optimalno je imati 5-6 godina a zatim je izvaditi s korijenom i razdijeliti na više manjih busenova te svaki posaditi kao novu biljku. Kod pampasa je važno da se voda ne zadržava oko korijena jer tada korijen truhne. Sanja.f,tvoj pampas se dobro drži i mislim da će na proljeće lijepo da krene