Godina : 70 Broj poruka : 775 Mjesto : Banovići Raspolozenje : uvjek raspoložena Omiljena biljka : fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa : 16.01.2010 Zemlja :
alim ili ukrasni luk je baštenska bilja,sadi se u vrt ili u saksije.ima ih više boja i više sorti.nije zahtjevan . ja sam do sada imala u plavoj boji a od danas imaću i ovog ljepotana.
Godina : 70 Broj poruka : 775 Mjesto : Banovići Raspolozenje : uvjek raspoložena Omiljena biljka : fuksije,begonije,datura i ostalo Datum upisa : 16.01.2010 Zemlja :
ovaj mi je poslala snajka iz austrije, a ranije ovaj plavi što sam imala prošle godine kupila u tuzli u garden centru
i ja jedva čekam, neka posla ja se nebojim samo da ugrije
Godina : 31 Broj poruka : 626 Mjesto : dalj Raspolozenje : vedar i veseo uvijek za salu.. Omiljena biljka : lagerstremija, hibiskus, zmajevci, lopoc itd da ne nabrajam... Datum upisa : 02.08.2009 Zemlja :
ja sam jesenas kupio plavi crveni bijeli roza i zuti taj ukrasni luk...pa cemo vidjet kakvih ce boja biti samo sto su moji patuljasti......
Godina : 52 Broj poruka : 711 Mjesto : Čakovec Raspolozenje : Čovjek prima onakvu ljubav kakvu daje Omiljena biljka : prva ljubav Helleborus, a ostale se samo nižu
Godina : 52 Broj poruka : 711 Mjesto : Čakovec Raspolozenje : Čovjek prima onakvu ljubav kakvu daje Omiljena biljka : prva ljubav Helleborus, a ostale se samo nižu
Datum upisa : 08.12.2009 Zemlja :
nemam pojma, ja ga jela nisam a i neću, nek on meni bude samo lijep a za papati ću ja ove druge kupovati.
Godina : 53 Broj poruka : 1093 Mjesto : Sanski Most Datum upisa : 22.01.2008 Zemlja :
Tako sam se fino nasmijala na tvoju izjavu, mak. U jednom katalogu sam pronašla kod nekih vrsta da piše da su jestivi, dok kod drugih to ne piše. Zato mislim da nisu ipak svi jestivi.
Godina : 70 Broj poruka : 6 Mjesto : Tesanj Raspolozenje : odlicno Omiljena biljka : sve sto cvjeta Datum upisa : 19.03.2010 Zemlja :
Pozdrav svim forumasima, zelim vam uspjesnu proljetnu sadnju.Ja sam nova na ovim forumu . Juce sam i ja prvi put u nasim trgovinama vidjela ovu lukavicu i naravno kupila.Zanima me dali ce cvjetati odmah ove godine?U uputstvu stoji da se sadi u oktobru ili novembru, i dali se mogu ostaviti u basti da prezime?
lili, jeste tacno da se sade u jesen i cjetaju odma u proljece dalice ti uspjeti procvjetati ove godine neznam moji su vec iznikli, a mogu ostati u zemlji preko zime i nemoras ih vaditi, sto je razumljivo jer se inace sade u jesen
Godina : 70 Broj poruka : 6 Mjesto : Tesanj Raspolozenje : odlicno Omiljena biljka : sve sto cvjeta Datum upisa : 19.03.2010 Zemlja :
Hvala ti na odgovoru, octo je da mi mozak nefunkicinise jer ako se sade u jesen normalno da ostaju, a sta ces generacijo ? izgleda skleroza polako kuca na vrata.. odoh po grozdjice
ma to je normalno u nasim godinama,samo nemoj pretjerat sa grozdzicama
vidis ema ja sd tek skontala vi se zalite na puzeve a ja ih nisam imala prosle godine , ato je znaći zbog aliuma.prosle godine sam imala plave a sada imam i crvene, pa cemo vidjeti
Godina : 66 Broj poruka : 662 Omiljena biljka : sve Datum upisa : 14.10.2009 Zemlja :
E pa, drage moje, možete biti mirne što se tiče puževa i alliuma. Nisu na njihovom jelovniku. Ovo je staza koja vodi iz bašte na ulicu i uvjek je u sjeni. Kao što se vidi alliumi su zdravi, a da je tu kojim slučajem hosta ili Delphinium, nestali bi preko noći, a puževi bi bili siti.