Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Ananas je jedna jako ukusna vocka i moze se lako razmnoziti,mladicama...,ili kad kupimo ananas odsjecemo vrh sa cjelokupnim cuperkom.. Odrezati cuperak listova s otprilike 1cm ploda.Ostaviti dva dana da se prosusi i posaditi u zemlju..
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Prošle zime sam zasadio vrh jednog ananasa u zemlju i čini mi se da je celu večnost stajao tako. Donji listovi su se sasušili, ali je unutrašnji deo rozete ostao zelen. Jučer sam izvadio "biljku" iz zemlje i primetio sam da su se formirali korenčići na njoj. Ošišao sam makazama suve listove i ponovo posadio ananas. Nadam se da mu neće smetati to što sam ga sada presađivao.
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Propao je jos jedan pokusaj da uzgojim ananas. Lepo je krenuo i poterao listic pa jos jedan i stao da bi se posle nekoliko dana poceo susiti. Malo sam ga cacko i utvrdio da su se pojavili beli crvici tamo gde bi se trebao pojaviti koren. Ne znam kako su se pojavili crvici ali kad vidim kako su vasi ananasi lepi moram pokusati ponovo za nekoliko dana da ga posadim.
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Verovatno su larve onih dosadnih mušica (Fungus gnat). I meni su prošle zime uništile dva pokušaja sadnje ananasa. Nekada mislimo da ananas odlično izgleda i ima zdravo središte, ali ako je dugo bio u hladnjači nema ništa od nove biljke. I ja sam pokušavao nekoliko puta dok mi nije jedan krenuo sa rastom.
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
Imamo i ananas ,dobrotom Nikole iz Zajecara samo za nas forumashe moja nova banana musa itinerans i ananas.
Nemoj odustajati. Nije ni meni htelo od prvi put. nekoliko komada sam bacio jer su ispod najlona isplesnivili, a ovaj sam posadio bez prekrivanja najlonom i on se ožilio.
Godina : 51 Broj poruka : 369 Mjesto : Beograd Raspolozenje : :) Omiljena biljka : ljiljani Datum upisa : 21.06.2008 Zemlja :
bedak videh na drugoj temi da treba da se ožii u vodi pa tek onda da se zasadi u zemlju, u svakom slučaju pokušaću ponovo. Mislim da mi je uginuo kad sam ga odmakla od radijatora, pomisih na suv vazduh i izgubih ananas
Ja sam prošle zime zasadio nekoliko ananasa i jedan se ožilio, lepo napreduje. Nisam pokušavao ožiliti ih u vodi. I sada imam dva zasađena koji se još uvek drže, videćemo da li će biti nešto od njih.