Ja sam bas jucer citala u novinama o Ananasu i evo bas da se podsjetim sta su rekli..odoh uzeti novine.... kazu da trazi dosta svjetlosti jer u sjeni rast se zaustavlja ili gore ugine,temperature za rast ananasa treba biti 23-25 stepeni i da ispod 12-14 stepeni neizdrzi..sto se zaljevanja tice,u proljece svakih 10 dana dok u jesen/zima svako 20-25 dana..a jednom godisnje joj treba dati i tecno gnojivo i to u kasno proljece..
Ovdje su opisali i slikama,Kako ga treba zasaditi..ono sto je mozda interesantno izdvojiti jest da prije nego sto se presadi u zemlju,treba ga ostaviti par sati na otvorenom da se osusi dio ispod liski...ah ja,treba ga odmah i zaliti(cim ste ga zasadili) i potrebne su 5-6 sedmica prije nego sto izbaci prve zilice..!
Hm,morat cu pokusati.. ...
Ovdje su opisali i slikama,Kako ga treba zasaditi..ono sto je mozda interesantno izdvojiti jest da prije nego sto se presadi u zemlju,treba ga ostaviti par sati na otvorenom da se osusi dio ispod liski...ah ja,treba ga odmah i zaliti(cim ste ga zasadili) i potrebne su 5-6 sedmica prije nego sto izbaci prve zilice..!
Hm,morat cu pokusati.. ...