Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Adenium obesum - Page 7 EmptyPon Nov 04 2024, 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Adenium obesum - Page 7 EmptyPon Nov 04 2024, 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Adenium obesum - Page 7 EmptyPon Nov 04 2024, 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Adenium obesum - Page 7 EmptyPon Nov 04 2024, 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Adenium obesum - Page 7 EmptyPon Nov 04 2024, 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Adenium obesum - Page 7 EmptyPon Nov 04 2024, 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Adenium obesum - Page 7 EmptyNed Nov 03 2024, 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Adenium obesum - Page 7 EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Adenium obesum - Page 7 EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 51 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 51 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 228 dana Sub Nov 09 2024, 11:17

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Adenium obesum

+33
niho
bromelija
vatcslav
margo
kelta
BetiBup
fanny54
JeJa
yellow
mak
Sanja.f
jasminaaa
voki
MACE
alisa
p_e_r_o@hotmail.com
Miriam
lepa kata
baveta14
Marinela
ema
dzomba77
fifi
Dona
jellena
Fatka
slacko
Aiwa
djeka
vlasta
baba
Kole
mena
37 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 7 od 9]

151Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Apr 29 2010, 15:40

yellow

yellow
počasni član
počasni član

ja sam moje sejance stavila
onako grupno u dublju posudu
i prekrila sa providnom samolepljivom
folijom i izbusila cackalicom
mnoooooooooogo rupica tako da
nisam morala provetravati Wink
Adenium obesum - Page 7 DSCN1625

152Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 13:38

Kole

Kole
počasni član
počasni član

evo i mojih sejanaca . . .

Adenium obesum - Page 7 Dsc00027

Adenium obesum - Page 7 Dsc00028

153Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 14:31

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Kole Adenium obesum - Page 7 Icon_eek Adenium obesum - Page 7 Icon_eek Adenium obesum - Page 7 Icon_eek
Prekrasno! Koliko su stari? Kada ce moji biti toliki? Adenium obesum - Page 7 Icon_smile Svaka cast! Kada odrastu mijenjamo sjemenke, moze? Adenium obesum - Page 7 Icon_biggrin
Pozdrav!

154Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 14:34

fanny54

fanny54
počasni član
počasni član

a kada si ih sijala, moji su mali tek 2-3 cm i imaju 3 para listića, nešto sporo napreduju
Sad Sad Sad

155Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 15:31

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Pa, i moji su nedavno posijani. Od deset sjemenki niklo mi je pet adenijuma i pustaju tek drugi par listica. Mislim da je njima sada prehladno da bi napredovali. Cekaju lijepo vrijeme!
Fanny, Kole prihranjujete li svoje adenijume i cime?

156Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 16:49

Kole

Kole
počasni član
počasni član

Moji su od prošle godine, ovi veći su posejani negde krajem februara a manji u septembru. Prihranjujem ih ili onim za cvetnice tečnim ili za kaktuse koje kad rastvorim. Nisam ih prehranjivala od jesenas da budem iskrena, nisam imala vremena da se bavim njima Smile Čim se ovo vreme malo ustali i počnu vreli dani iznesi ih napolje na neko mesto gde sunca dosta ima tj gde prži, ja sam moje prošlog leta držala na terasi i baš se video valiki napredak u odnosu kad su bili unutra. Oni vole sunce, obožavaju, zalivanje svakodnevno naravno veildance veildance veildance

157Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 18:33

mak

mak
počasni član
počasni član

Moj kompliment za sve one, koji su uspjeli sa Adeniumima. Meni ih je niklo 20-tak, a sad imam samo 6 i ni oni ne izgledaju baš sjajno. Ja više neću ni pokušavati, jer mi je nekako prekomplikovano. Imali su svu njegu i ništa.....

http://cvjetnaoaza.blogspot.com/

158Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 19:37

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Mak, kako to da su propali? Je li zemlja bila dobra, rastresita? Bas mi je zao, mnogo ih je propalo. Ja sam jednom svom otkinula prvi par listica pokusavajuci da mu skinem oljupinu od sjemenke, a eno i on se drzi, potjerao drugi par listica.
Slabo ih zalivam, samo malo poprskam, jer je hladno pa kontam da im i ne treba toliko vode.

159Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 20:47

mak

mak
počasni član
počasni član

BetiBup ::Mak, kako to da su propali? Je li zemlja bila dobra, rastresita? Bas mi je zao, mnogo ih je propalo. Ja sam jednom svom otkinula prvi par listica pokusavajuci da mu skinem oljupinu od sjemenke, a eno i on se drzi, potjerao drugi par listica.
Slabo ih zalivam, samo malo poprskam, jer je hladno pa kontam da im i ne treba toliko vode.
Jeste BetiBup, zemlja je bila rastresita. Ustvari koristila sam zemlju za sjetvu (kupljenu), zalijevala sprejom, znači, ni presuho, ni premokro. Lijepo nikli i onda jedan po jedan se samo prevale. U početku su imali i "podno grijanje-termofor" i svjetlost 12 sati dnevno, ali ni to nije pomoglo.
Bilo bi mi lakše da znam gdje sam pogriješila, jer bi onda znala, šta treba da popravim. Ovako mi ništa drugo ne preostaje, nego da odustanem.
Tebi i ostalima puno sreće i očekujem dalje izvještaje.

160Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 20:56

mena

mena
moderator
moderator

I kod mene od 6 ima 3 jos i jedan je pola,pola il ostaje il ode.. No

http://biljke.bosnianforum.com/

161Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 21:01

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Mak, ma kakvo odustajanje! Ne daj se! Kopacemo dok ne nadjemo odgovor! Adenium obesum - Page 7 Icon_smile

162Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Čet Maj 20 2010, 21:34

mak

mak
počasni član
počasni član

BetiBup ::Mak, ma kakvo odustajanje! Ne daj se! Kopacemo dok ne nadjemo odgovor! Adenium obesum - Page 7 Icon_smile
Vidjet ću šta će biti s ovih 6. Ako i oni "odu", sigurno ih više neću sijati.
Onda ću se diviti vašim.

163Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 07:05

Kole

Kole
počasni član
počasni član

Oni su inače osetljivi i to je recimo normalno za adenijume. Mak neodustaj i meni je dosta njih propalo. veildance veildance veildance

164Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 11:10

vlasta

vlasta
moderator
moderator

kole....adenijumi su superiska veildance veildance veildance veildance veildance

165Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 12:22

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Evo mojih adenijuma. Posijani prije nesto vise od mjesec dana. Jednom sam otkinula prvi par listica pokusavajuci da mu pomognem da se oslobodi ljuske od sjemena! Ipak tjera drugi par.
Od deset sjemenki isklijalo mi je pet, s tim da su se jednom klijancu listici osusili ispod ljske jer nije mogao da ih se oslobodi. Malo stablo jos stoji, zivo je, ali ne mrda. Vidjecemo sta ce biti...

Adenium obesum - Page 7 Img0070vs

Uploaded with ImageShack.us

166Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 15:27

mak

mak
počasni član
počasni član

Adeniumi izgledaju baš zdravo. Nadam se da ćeš uspjeti i da će ti narasti veliki.

167Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 16:01

ema

počasni član
počasni član

Kole, odlični su. I tvoji Beti.
Ni meni baš ne uspijevaju, ali se ja ne predajem Cool

168Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 16:35

Miriam

Miriam
aktivni član
aktivni član

Kole ::evo i mojih sejanaca . . .

Adenium obesum - Page 7 Dsc00027

Adenium obesum - Page 7 Dsc00028
bilo bi dobro da im odrežeš vrh to potiče grananje.

169Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Pet Maj 21 2010, 20:22

Kole

Kole
počasni član
počasni član

I ja sam razmišljala o tome Miriam , pošto sam vrh sticajem okolnosti morala skinuti kod jednog adenijuma ( prva slika u plavoj čaši, najniži adenijum ) i stvarno je pustio dosta pupoljaka i mladara, grana se ko lud, samo mi nešto dođe žao šta ako upropastim Sad
Hvala na savetu u svakom slučaju veildance veildance veildance Mislim da ću rizikovati sa jednom ili dve biljke pa ću da vidim kako to ide veildance veildance veildance veildance veildance

170Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Sub Maj 22 2010, 15:53

Miriam

Miriam
aktivni član
aktivni član

Kole ::I ja sam razmišljala o tome Miriam , pošto sam vrh sticajem okolnosti morala skinuti kod jednog adenijuma ( prva slika u plavoj čaši, najniži adenijum ) i stvarno je pustio dosta pupoljaka i mladara, grana se ko lud, samo mi nešto dođe žao šta ako upropastim Sad
Hvala na savetu u svakom slučaju veildance veildance veildance Mislim da ću rizikovati sa jednom ili dve biljke pa ću da vidim kako to ide veildance veildance veildance veildance veildance
Nećeš pogriješiti sigurno vidjela učinak a možeš i ti pogledati na forumu kaktusi i sukulenti.Meni je jednom mačak oštetio vrh još dok je bio mali odmah se razgranao na dva dijela a nije bio veći od 4 cm.

171Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Sub Maj 22 2010, 17:14

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Miriam, da li bi bila ljubazna da uslikas adenijum i svoj prst i pokazes nam dokle da odsijecemo vrh da bi se biljka razgranala. Adenium obesum - Page 7 Icon_redface Adenium obesum - Page 7 Icon_biggrin Ja cu svoje definitovno sisati, ako me naucis! Vise volim da bude malena a razgranata.
Hvala! Adenium obesum - Page 7 934313

172Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 11:13

Miriam

Miriam
aktivni član
aktivni član

[quote="BetiBup"]Miriam, da li bi bila ljubazna da uslikas adenijum i svoj prst i pokazes nam dokle da odsijecemo vrh da bi se biljka razgranala. Adenium obesum - Page 7 Icon_redface Adenium obesum - Page 7 Icon_biggrin Ja cu svoje definitovno sisati, ako me naucis! Vise volim da bude malena a razgranata.
Hvala! odrežeš negdje oko 2 cm iznad trbuščića ubi me ali ne mogu se sjetiti kako sam stavljala slike na ovaj forum ali možeš vidjeti na kaktusima i sukulentima forumu u rubrici vrste sukulentnih biljaka pod temom adenium obesum Adenium obesum - Page 7 P3060026.th

Uploaded with ImageShack.us evo kako je to napravio jedan naš član i evo kako sad izgledaju Adenium obesum - Page 7 P5080026.th

Uploaded with ImageShack.us

173Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 12:46

mena

mena
moderator
moderator

Miriam super su se razgranali,ali ja ova moja tri starija nikako nemogu da sjecnem,,kako mi nisi bliza da to uradis umjesto mene..
Beti ce vidim to da uradi cim bude prilika za to..

174Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 14:11

Miriam

Miriam
aktivni član
aktivni član

mena ::Miriam super su se razgranali,ali ja ova moja tri starija nikako nemogu da sjecnem,,kako mi nisi bliza da to uradis umjesto mene..
Beti ce vidim to da uradi cim bude prilika za to..
Nisi jedina i ja nisam svoje ali ću obavezno slijedeće godine jer želim da se razgranaju. iako mi se jedan počeo i sam granati valjda ovisi o vrsti mislim "milk shake" Kad odsjećeš vrh osuši papirnom maramicom ranu i kao što vidiš ništa im se neće desiti osim grananja.

175Adenium obesum - Page 7 Empty Re: Adenium obesum Ned Maj 23 2010, 16:24

mena

mena
moderator
moderator

Ja to nemogu,nemam srca i gotovo Very Happy kako sporo rastu i kako su njezni bolje je njima ovako..

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 7 od 9]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu