Godina : 73 Broj poruka : 540 Mjesto : Gračanica Omiljena biljka : Sve su mi omiljene Datum upisa : 02.09.2007 Zemlja :
Previse vode.Bio mi je na prozoru u kuhinji i brzo se susila zemlja.Vidim da mi lisce opada, pa kontam ma to nije nista.Stavim prst duboko vidim suha zemlja, a ja zalijem.Neki dan sam cistila prozor i sve sklonem sa prozora.Uh, kako mi je tesko.Kada sam uzela onu saksiju i vidjela da je cijelo stablo provodenilo.U donjem dijelu bilo je previse vlage.Imam jedna majusni iz sjemena alio mi sporo napreduje, ima vise od godine.
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
Fifi nisi jedina kojoj je otpalo lišće.Moj je sav ćelav i smešan ali na vrh grane ima pomaka.Mislim da će sad krenuti novi .Javim čim bude promena,javljajte i vi.Drugi iz semena je dobro,kao Menini je .Dva se oprostila i otišla.Sve u svemu katastrofa.
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
Seme adenijuma dosta brzo gubi klijavost prema tome sadi odmah.Negde napred imaš i slikom i rečju uputstvo kako......... i držimo ti palčeve.Srećno
Godina : 43 Broj poruka : 621 Mjesto : Bajina Basta Datum upisa : 30.07.2007
Posejala sam adenijume, kako dalje da ih negujem ? Koliko treba da zalivam često ? Stavila sam ih na prozor iznad radijatora u prostorije gde je temperatura preko 20 stepeni a posejala sam u mešavini pesak - zemlja( kupovna)
Posejala sam 50 semenki, 30 u čaše i 20 u plastičnu kutiju. Ali sam kod ovih što sam sejala u čaše napravila jedan kiks pa sam morala ponovo da ih sejem. Prvo sam ih posejala u mešavinu peska i zemlje, a trebala sam samo u zemlju pošto oni vole bogato zemljište, zahvaljujući našoj forumašici babi ovu grešku sam ispravila na vreme, bar se nadam. Ove u plastičnoj kutiji sam posejala par dana kasnije i pošto sam videla da im je u mešavini previše suvo u kutiju sam dodala samo zemlju sa vrlo malo peska i te biljke su mi iznikle a videćete i slike. Ove iz čaša iako sam promenila zemljište ne pojavljuju se još ali ja ne gubim nadu Evo slika mojih sejanaca po datumima ( pišu na slikama )
Godina : 53 Broj poruka : 1093 Mjesto : Sanski Most Datum upisa : 22.01.2008 Zemlja :
Fino izgledaju, želim da ti i ostali niknu. Ja sam svoje (samo 4 kom) sijala u mješavinu zemlje i pijeska. Tri su nikla i eno ih, fini i mali. Dva sam neki dan presadila, i čini mi se da su već živnuli. Trebam još onaj jedan presaditi. Pa da već jednom krenu.
Godina : 50 Broj poruka : 672 Mjesto : Svilajnac Raspolozenje : veciti melanholik Omiljena biljka : sve sem smrda Datum upisa : 02.03.2008
Kole divni su Vole oni vodu ,sunce i da im se noge prze E kad krene drugi par listica kupi neki starter ili tecno djubrivo sa sledecim sastavom NPK : 11-44-11 ako nadjes idealno je , 15-30-15,12-42-12 Poenta je da ovo P bude najvece a N i K da imaju isti odnos
Mozes kad biljke ojacaju da koristis i kokosije djubrivo ali bas razblazeno
Ovo sve sam dobila na poklon juče od moje drugarice Narnie.mislim,šta reći osim .....................hvala.
Nije niklo ništa što sam u čaše posejala, danas sam baš gledala i čeprkala po zemlji sve semenke su se osušile ili propale, ne mogu da verujem 30 semenki sam u čaše posejala a 20 u ovu plastičnu posudu i iz čaša mi nije ništa niklo dok mi je ovde baš lepo niklo Uslikaću ih ovih dana pa ću postaviti baš su mi porasli, mislim da je vreme da ih presadim u čaše
Broj poruka : 160 Mjesto : vojvodina Datum upisa : 20.12.2007
Kole jesi stavila neku kesu preko tih casa? Ne vole adeniumi bas puno vode kad klijaju. Ja moje nisam uopste zalivala dok nisu nikli, samo sam ih prskala.
Godina : 40 Broj poruka : 914 Mjesto : Torak Raspolozenje : Dobro Omiljena biljka : Uglavnom sve Datum upisa : 04.03.2009 Zemlja :
Super su adeninijumi vazno je da su ti barem ovi nikli.Volela bi i ja da imam ali neznam nista o njima i gde mogu semenke da se nabave ni dal su skupe ni dali se tesko gaju neznam ama bas nista o njima. Gde si ti nabavila semenke i dali su bile skupe