Magnolija sasjeci je do zdravog dijela i ostavi onaj gomolj sa zemljom u neku kantu ili dzak..Trebala bi da ostane osim ako nije bio jak minus da je ostetio korjen,,a i to mozes da provjeris..
[ Videti svu listu ]
Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se
magnolija ::
evo moje brugm. poklon od alise (hvala još jednom) na slici se ne vidi koliki su to listovi, ali od cvijeta ni traga. ako može komentar znalaca.
Super Ema,da su ti se primile.I meni se tako primile prve koje sam dobila od Mene.I tako sam i dalje razmnožavala pa poklanjala-Majda ne znam gdje ej zapelo kod tebe,neznam zašto su ti reznice struhle.Iste sam ti dala kao i sebi što sam u vodu stavila i moje su ok!ema ::Alisa, sjećaš se kad si mi prošle godine poslala reznice - cijelu zimu su bile u vodi, na proljeće posađene i ljetos cvjetavale. Posljednji cvijet se otvorio u mraku kotlovnice
mak ::Ja stavim u vodu komadić drvenog uglja, pomaže protiv truhljenja.
Inače koristim ugalj za roštilj, a prašinu koristim kad dijelim irise (isto za dezinfekciju). Mjesto gdje sam odrezala rizom natrljam prašinom.
magnolija ::eh pa neznam šta je fol.kad mi je alisa dala reznice stavila ih u vodu bez puno pametovanja.za dva dana to postala žabokrečina.negdje sam na nekom forumu pročitala da se voda mijenja, tako su ljudi svoja iskustva prenosili.opet za dva dana sve bilo trulo i smrdilo užas.sve sam pobacala jer nije ličilo ni na šta a kamoli na reznice.jedna grana ostala kao čitava, posadila sam je u zemlju. sad za sad zemlju održavam vlažnom pa ću vidjeti šta će biti od nje.nisam jedina kojoj se to dešavalo.evo ovo o uglju nisam znala, upamtit ću.nemojte me ružiti pa i ja sam nesretna što nekima uspije a meni ne.baš me briga što me ružite imam ja svoju alisu koja će mi ožiliti opet jednu brugicu.pozdrav svima.
baba ::
Nista pametnije od ovog ne postoji
Svaka cast Mak
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|