Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyDanas u 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyDanas u 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyDanas u 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyDanas u 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyDanas u 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyDanas u 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyJuče u 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 12 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 12 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 174 dana Sre Okt 09 2024, 22:04

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne

+28
p_e_r_o@hotmail.com
magnolija
branka
BetiBup
inaaa
Strelicijum
djeka
jasminaaa
Marinela
niho
Gaga
vlasta
dzomba77
jaca30
Deksi
bubamarac
baba
nada
Kole
Trn
alisa
Dina
mena
Goga
Fatka
boki_bl
Mila1
admin
32 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 10 od 11]

mena

mena
moderator
moderator

Magnolija sasjeci je do zdravog dijela i ostavi onaj gomolj sa zemljom u neku kantu ili dzak..Trebala bi da ostane osim ako nije bio jak minus da je ostetio korjen,,a i to mozes da provjeris..

http://biljke.bosnianforum.com/

alisa

alisa
moderator
moderator

Majda ja sumnjam da od toga ima išta.I moje koju su ostale napolju pokosio je prvi snijeg a zatim i prvi minus.Ja sam stavila već dio reznica u vodu na oživljavanje,pa čim puste žile dat ću ti reznicu koju.Ako ne puste bit će na proljeće onda.Ne sekiraj obećanja držim Laughing

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

hvala.draga ali ne sumnjam ja da ti obećanja držiš dosad si se dokazala svima a ne samo meni.sutra idem službeno u mostar tako sam voljela da svratim do dade u rasadnik, ali prosto nemam volje po ovakvom vremenu uopšte misliti na biljke, pogotovo kako me skrhala ova brug.iako naši najavljuju bolje vrijeme.pozdrav i tebi i meni veliki

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

meni su brugmansije nesto slabe ove god imam bijelu i roza ev roza sad cvate u kuci ima dva cvijeta al nesto se sve usitnilo i nikakve su ove godine u saksijama nagodinu definitivno idu u zemlju van brugmansije su mi tri cetri god prezimljavale u vrecama najlonskim tako da mislim da ce i vama....

mena

mena
moderator
moderator

Njih i treba posaditi direktno u dvoriste..U saksiji jednostavno pate i necvjetaju tako obilno kao u dvooristu..

mak

mak
počasni član
počasni član

magnolija ::Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 10 M-0004-2
evo moje brugm. poklon od alise (hvala još jednom) na slici se ne vidi koliki su to listovi, ali od cvijeta ni traga. ako može komentar znalaca.

Možda je ovo već neko napisao (nisam pocitala sve komentare), ali evo šta je najvažnije za brugm. Optimalno mjesto je da biljka oko podne (znaci kad je sunce najjače) nije na direktnom suncu, zbog brzog gubljenja vode. To se vidi po visećim listovima. Normalno je treba zalijevati ujutro, a kod visokih temperatura i ujutro i naveče.
Prehranjivanje jednom sedmično, ja to radim jednom mjesečno.
Biljka počinje da cvjeta kad joj listovi počinju asimetrično da rastu (znači jedna strana lista je duža od druge).
Dok god su listovi simetricni ne treba očekivati cvijet.

http://cvjetnaoaza.blogspot.com/

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

poslije ove slike ne dugo moja brug. je bila puna pupova i mojoj sreci nije bilo kraja, ali snijeg je pao i slomio je a da nisam stigla da je unesem. pokušaću je spasiti ono što je ostalo, ali nije važno ako i ne uspijem naša alisa dobra duša mi je donijela nekoliko novih reznica pa ću valjda uspjeti da ih do proljeća uzgojim u fine biljke.eno reznica u vodi samo što nisu pustile žile.neke ću posaditi u zemlju a neke ostaviti u vodi do proljeća pa valjda jedna uspije.

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

uh drage moje dame ja baš nemam sreće sa daturama i brugmansijama.tri dature propale tokom ljeta.brugmansija se polomila os snijega, možda šta ostane od nje.alisa mi poklonila nekoliko reznica.držim ih u vodi i mijenjam vodu svaka dva dana.mislim da su bile premlade reznice pa su malo premekane i neke čak i utrulile.pokušaću ih danas ubaciti u zemlju ako išta uspije opstati.uh što mi se neda, a toliko to želim.obično kažu kad nešto puno želiš to ti uspije. alisa molim te ako imaš reznicu koju viška molim te ožili mi je ti lično.nadam se da nisam puno bezobrazna.ima li još iko ovakvih ružnih iskustava.

alisa

alisa
moderator
moderator

Majda reznice nisu premlade,nisi trebala mijenjati vodu tako često.Ja sam znala u mjesecu vodu da promjenim i nikad mi struhle nisu.Ne znam zašto ti se to desilo,eno moje u vodi još stoje i ništa im ne smeta.Dat ću ti na proljeće ožiljenu reznicu...

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

morala sam vodu mijenjati jer je sve bilo utrulilo gnjecavo i smrdilo grozno, danas ću to presaditi u zemlju pa cu vidjeti hoce li se sacuvati.stvarno nije bilo smisla da tu trulez ostavim u vodi to nisu bile reznice nego s......nje.u svakom slucaju tebi hvala.nisi mi odgovorila na sms neznam jesi li ga dobila kad sam ti javila da je dado uzeo pare.je li puno grozno sto su kolege slomile onu granu od ruze.htjela sam ih zadaviti.rekla sam im pa mozda sad reznicu necu imati od te ruze kad se alisi primi.izvini jos jednom.ako sta bude lose kupicu ti novu.

ema

počasni član
počasni član

Alisa, sjećaš se kad si mi prošle godine poslala reznice - cijelu zimu su bile u vodi, na proljeće posađene i ljetos cvjetavale. Posljednji cvijet se otvorio u mraku kotlovnice Smile

mak

mak
počasni član
počasni član

Ja stavim u vodu komadić drvenog uglja, pomaže protiv truhljenja.
Inače koristim ugalj za roštilj, a prašinu koristim kad dijelim irise (isto za dezinfekciju). Mjesto gdje sam odrezala rizom natrljam prašinom.

alisa

alisa
moderator
moderator

ema ::Alisa, sjećaš se kad si mi prošle godine poslala reznice - cijelu zimu su bile u vodi, na proljeće posađene i ljetos cvjetavale. Posljednji cvijet se otvorio u mraku kotlovnice Smile
Super Ema,da su ti se primile.I meni se tako primile prve koje sam dobila od Mene.I tako sam i dalje razmnožavala pa poklanjala-Majda ne znam gdje ej zapelo kod tebe,neznam zašto su ti reznice struhle.Iste sam ti dala kao i sebi što sam u vodu stavila i moje su ok!
Mak i ja sam čula da može drveni ugalj pomoći za dezinfekciju..

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Drveni ugalj - komadici se stavljaju u vodu gde su reznice da voda ostane bistra. Inace voda na reznice se nemenja samo dodaje. lotus lotus lotus

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

eh pa neznam šta je fol.kad mi je alisa dala reznice stavila ih u vodu bez puno pametovanja.za dva dana to postala žabokrečina.negdje sam na nekom forumu pročitala da se voda mijenja, tako su ljudi svoja iskustva prenosili.opet za dva dana sve bilo trulo i smrdilo užas.sve sam pobacala jer nije ličilo ni na šta a kamoli na reznice.jedna grana ostala kao čitava, posadila sam je u zemlju. sad za sad zemlju održavam vlažnom pa ću vidjeti šta će biti od nje.nisam jedina kojoj se to dešavalo.evo ovo o uglju nisam znala, upamtit ću.nemojte me ružiti pa i ja sam nesretna što nekima uspije a meni ne.baš me briga što me ružite imam ja svoju alisu koja će mi ožiliti opet jednu brugicu.pozdrav svima.

baba

baba
počasni član
počasni član

mak ::Ja stavim u vodu komadić drvenog uglja, pomaže protiv truhljenja.
Inače koristim ugalj za roštilj, a prašinu koristim kad dijelim irise (isto za dezinfekciju). Mjesto gdje sam odrezala rizom natrljam prašinom.

Nista pametnije od ovog ne postoji Very Happy
Svaka cast Mak

mak

mak
počasni član
počasni član

magnolija ::eh pa neznam šta je fol.kad mi je alisa dala reznice stavila ih u vodu bez puno pametovanja.za dva dana to postala žabokrečina.negdje sam na nekom forumu pročitala da se voda mijenja, tako su ljudi svoja iskustva prenosili.opet za dva dana sve bilo trulo i smrdilo užas.sve sam pobacala jer nije ličilo ni na šta a kamoli na reznice.jedna grana ostala kao čitava, posadila sam je u zemlju. sad za sad zemlju održavam vlažnom pa ću vidjeti šta će biti od nje.nisam jedina kojoj se to dešavalo.evo ovo o uglju nisam znala, upamtit ću.nemojte me ružiti pa i ja sam nesretna što nekima uspije a meni ne.baš me briga što me ružite imam ja svoju alisu koja će mi ožiliti opet jednu brugicu.pozdrav svima.

Magnolija, može biti da si nasula previše vode. Pelceri trebaju biti oko 3 cm u vodi, pa ako si ti nasula punu vaznu vode može biti da su ti zbog tog struhle.
Obećanja držim, sjemena stižu.

mak

mak
počasni član
počasni član

baba ::

Nista pametnije od ovog ne postoji Very Happy
Svaka cast Mak

Hvala baba, sad ti mene zastidi.
Kad kupim ugalj za roštilj, ja kesu bacim nekoliko puta na zemlju da mi se usitni za "moje potrebe", fol kesa mi ispala. hahaha

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

hvala mak za opomenu.istina da sam nasula skoro punu teglu vode, ali šta je tu je čekam posađenu reznicu da pokaže bilo kakve znakove života.za sad se dobro drži.i ja odsad postupam sa ugljem kao i ti. dakle prvo ti ispadne kesa prospe se, ja kao iznenađena što se to desilo i furam dalje.ha ha.hvala i za sjemena unaprijed.

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Magnolija da si mi blize ja bi ti dala, ali puste te daljine....... lotus

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

hvala ti strelicijum kao da si mi i dala.znam ja da ste vi svi na ovom forumu dobre duše. imam ja svoju alisu koja me snadbijeva svim i svačim.
veliki ti pozdrav.

mena

mena
moderator
moderator

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

jao meno sta nam radis jujuju......sad me manija uhvatila ja bi ove sve vrste a imam samo bicnu belu i roze ....... nemoj tak sta postavljat nemogu da ne gledam a oce mi oci ispast....

mena

mena
moderator
moderator

Very Happy Very Happy Very Happy Pa neka malo Pero malo gledaj kao i ja hehehheeee..Ja bi ove guste Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Da mi je samo jedamput da prosetam po ovome vrtu!!! Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 10 od 11]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu