Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyJuče u 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyJuče u 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyJuče u 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyJuče u 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyJuče u 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyJuče u 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyNed Nov 03 2024, 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 8 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 8 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 174 dana Sre Okt 09 2024, 22:04

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne

+28
p_e_r_o@hotmail.com
magnolija
branka
BetiBup
inaaa
Strelicijum
djeka
jasminaaa
Marinela
niho
Gaga
vlasta
dzomba77
jaca30
Deksi
bubamarac
baba
nada
Kole
Trn
alisa
Dina
mena
Goga
Fatka
boki_bl
Mila1
admin
32 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 9 od 11]

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

:-(
Steta, krasan je!

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Moja datura vec je izbacila jednu sjemenku. Velika je i izgleda kao divlji kesten. Interesuje me kako cu znati kada je zrela, da li da cekam da sama otpadne?
I, kada otpadne da li je kasno da je sada posadim u dvoriste ili da cekam proljece?
Pozdrav!

alisa

alisa
moderator
moderator

Beti b. to nije sjemenka nego čahura,i u njoj bi trebale biti sjemenke.Ona treba da dozrije i pukne da bi sjemenke bile ok.Ja sam do sad muku mučila sa tom čahurom jer obično bi pukla i sjeme rasula u zemlju u saksiji.Ja sad svojim čahurama navučem malu žensku čarapu,onu hola-hop,i kad pukne čahura sjeme u nju padne..Što se tiče sijanja ,ja bi to za proljeće ostavila,prvo u malu saksiju pa kad malo naraste onda prebacila u baštu...

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Hvala ti Alisa! Pozdrav! blue3

alisa

alisa
moderator
moderator

Roze brugmansije luduju.Prošle godine pojeo ih je cp,prezivjela jedna.Od te jedne sad dzungla brugmansija.Ove što su posadjene direkt u bašti i najbolje napreduju..Žutu sam imala prošle godine i popapao je cp.Ove godine sa dobila žutu i imala je pupove.Cvjeta sad kod mene..Malo je bila sva zgužvana,jer sam je krila u autu preko granice Laughing Stigla je iz Hr..
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 DSCN2570
i roze
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 DSCN2563

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Vredelo je truda. Kod mene ce da procveta za neki dan, ove godine kasni jer sta je sve nije napalo ove godine. Ali ipak smo uspeli da se spasimo. veildance spring veildance

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 M-0004-2
evo moje brugm. poklon od alise (hvala još jednom) na slici se ne vidi koliki su to listovi, ali od cvijeta ni traga. ako može komentar znalaca.

mena

mena
moderator
moderator

Magnolija jos je mlada ali zato ce sledece ljeto da bude prepuna cvjetova..

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

hvala ti mena što me utješi, to mi je rekla i gospođa u rasadniku. stvarno sam je hranila i zalijevala cijelo ljeto. biću zadovoljna da mi iduće godine lijepo cvijeta. unijeću će je u kuću i pokušati razmnožiti da mogu nekom da je poklonim, stvarno mi se sviđa ovo cvijeće, a muž mu kaže da nisam normalna kad sam mu saopštila da mora u kuću zimus.kad već sa daturom nisam imala sreće već dvije nisam uspjela dovesti do cvijetanja, eno i treća se nešto kilavi.

mena

mena
moderator
moderator

Nemoras u kucu ako imas neku prostoriju gdje ti ne mrzne..Kod nje preko zime ako je u hladnom bez smrzavanja otpadnu listovi i na proljece krece sa rastom..
Sto se tice razmnozavanja nebi ti preporucila da je sjeckas niposto zaostace ti u cvjetanju jedino mozes na sledece ljeto otkinuti koji pelcer..ili da sasjeces taj jedan stap,a to znati da ces ostati samo sa jednim,,pa ti vidi sta ti odgovara..

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

ako ti nisam dosadna reci mi ti šta mi je najbolje uraditi.ja samo želim da imam cvijet iduće godine i da za sigurnost razmnožim. da li trebam kidati listiće na grani da buja na gornjem dijelu ili da ništa ne diram totalni sam početnik sa ovim cvijetom, pa moram učiti od vas znalaca. izvini zbog puno pitanja.

mena

mena
moderator
moderator

Ma nisi dosadna Very Happy Lisce nemoj kidati nikako,a sto se tice razmnozavanja ako imas jedan pelcer ti ga bocni u zemlju i to je to..Ja je nebi sjekla da je moje pitanje jer sam ja sjeckala pa nisam bila zadovoljna cvjetanjem naredne godine..Prosle jeseni kad sam ih izvadila iz zemlje nijedu nisam pipnula i zato su ove godine ogromna stabla sa mnogo,mnogo cvjetova..

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

ok hvala ti to mi je upravo i alisa rekla, naravno da ću vas poslušati.

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Da se pohvalim i ja i kod mene je nocas procvetala. A sirotica napalo je sve i svasta ali ipak se oporavila i sada pocinje da cveta. Uskoro stavljam slike. Dona ako ne dodjes ovih dana moraces preko slike da ih vidis. veildance spring veildance

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

evo da vam se pohvalim.moja brug.(poklon od moje drage alise) sva napupala.to se desilo u dva dana dok me nije bilo.jesam vam se bila raskukala što neće cvjetati, ali eto i to se desi.malo mi frka da ne zahladi dok je u pupovima, za sad prognoziraju još finih dana. postaviću slike kad ti pupoljci postanu cvijetovi. nadam se da ću vas upratiti kad budete svoje unosili pa i ja odmah za vama. veliki pozdrav

alisa

alisa
moderator
moderator

Magnolija,baš mi je drago da je napupala.Što se tiče unošenja to bi trebalo biti prije mrazeva.Ja ću unijeti svoje dvije koje su u saksijama već sutra,one koje su direkt u zemlji neću još.Ne brini ako i zakasniš na prolježe ću ti dati drugu.. veildance

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

alisa pa neka ih još malo vani.nema još mraza, biće još finih dana.

mena

mena
moderator
moderator

Pocelo je da zahladjuje i polako treba vaditi brugmasije..Kod mene su visoke 2 metra Suspect a stablo je bas debelo,samo mogu zamisliti kolike su zile..

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

draga mena pošto su moje brugm. u vokendici ja tek u nedjelju mogu ići da ih smjestim u kuću, nadam se da neće biti kasno, šta misliš.hoću li ih sa zemljom u saksiju i do proljeća ih pustiti na miru.baš mi je žao što je došao taj trenutak jer je puna pupova.

mena

mena
moderator
moderator

Znas kako Magnolija one mogu podnijeti jedan mraz i to onaj prvi ali odu svi listovi i pupovi..
Ako igdje imas neku prostoriju gdje ne mrzne,nemora to biti kuca,moze podrum ili neka ostava,,ja ih licno drzim u kotlovnici,jeste da nema svjetlosti ali tamo nemrzne..
Kad ih izvadim iz zemlje stavim u veliku kantu ili najlonski dzak,s tim da su do sad bile manje a sad cu vidjeti kako cu posto su visoke 2 metra..

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

hvala ti mena, pa tako sam i mislila.baš i ne mislim da će biti neki mraz do nedjelje iako je zahladilo.malo me drugi uspaniče pa ja prenosim to na vas.

alisa

alisa
moderator
moderator

Ja sam svoje unijela,sem jedne koja isto tako ima skoro 2m i ne znam kud ću sa njom.Baš je pretjerala sa rastom Laughing Nju ču izvaditi dok joj nađem mjesto i definitivno že zimovatu u najlonskoj vreći,inače bi mi trebalo bure da je posadim.Juče sam dobila još jednu od Dine.

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

koju boju si dobila od dine

mena

mena
moderator
moderator

Ovako je to izgledalo kod mene prije par dana,visoke su oko 3m a stale u kantu od jupola..

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 9 Bruga1

http://biljke.bosnianforum.com/

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

uh evo mene da vam se malo požalim.moja brug. se slomila od ovog snijega, mislila sam uzeti taj dio i staviti u vodu ali nema šanse to je mekano, mislim da je smrzlo.šta mislite da li će opstati drveni dio.ako kažete da neće biću tužna ali me tješi alisino obećanje da ću dobiti novu na proljeće.

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 9 od 11]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu