Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyDanas u 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyDanas u 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyDanas u 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyDanas u 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyDanas u 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyDanas u 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyJuče u 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 174 dana Sre Okt 09 2024, 22:04

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne

+28
p_e_r_o@hotmail.com
magnolija
branka
BetiBup
inaaa
Strelicijum
djeka
jasminaaa
Marinela
niho
Gaga
vlasta
dzomba77
jaca30
Deksi
bubamarac
baba
nada
Kole
Trn
alisa
Dina
mena
Goga
Fatka
boki_bl
Mila1
admin
32 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Ići dole  Poruka [Strana 11 od 11]

ema

počasni član
počasni član

Ja sve neću ovo da otvaram, jer pretpostavljam da ću se razboljeti.
Ali...kad Strelicijum to tako fino kaže...moram...odoh.

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

uh uh i ja bi sve ......a sta da radis kad nam je ovaj vrt daleko da bimogli koji pelcer cupnit ehehehe Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool jocolor Cool Cool Cool Cool

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Ma dajem i pelcere i saksije sto imam samo da jednom prodjem kroz ovu bastu. veildance veildance veildance

mak

mak
počasni član
počasni član

p_e_r_o@hotmail.com ::uh uh i ja bi sve ......a sta da radis kad nam je ovaj vrt daleko da bimogli koji pelcer cupnit ehehehe Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool jocolor Cool Cool Cool Cool

Nema Pero ovdje čupnuti.
Poneseš 20-tak € za jednu malu biljčicu. Hahahahahaha

http://cvjetnaoaza.blogspot.com/

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

ma ponio bi ja sam da znam da mi je doc do tog vrta.....

mena

mena
moderator
moderator

Cvjetaju i vam brugice???kod mene ce za koji dan,nista nije ove godine cvjetalo na vrijeme..

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Moja cvjeta od prije deset dana. Skroz je malena, niska, ali ima cvjetova ko u prici. spring

alisa

alisa
moderator
moderator

Moje su propale ove zime.Ostale mi samo dvije,i one još ne cvjetaju!Sad sam dobila reznice dupli i obični sa žilama,i jedva čekam sledeću godinu da vidim cvjetove tih prinova! veildance

admin

admin
Admin
Admin

i moje odavno cvjetaju, ako uslikam neće biti u top izdanju.

fanny54

fanny54
počasni član
počasni član

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 088xt.th

Uploaded with ImageShack.us
evo kod mene cvjeta bijela brugmansija,jeste da su prvi cvjetovi ali su i najdraži.
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 087wn.th

mak

mak
počasni član
počasni član

Kod mene sezona cvjetanja Brugmansija tek počinje.
Brugmansia x candida "Angels Sunexplosion"

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 DSC07644

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

moje ce za jedno tjedan dva cvast imam bijele i roza.....pune su pupova....

fanny54

fanny54
počasni član
počasni član

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 041ay

e da se i ja malo pohvalim sa mojom ljubičastom duplpm daturom

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

prvo da pohvalim te predivne cvjetove i da kažem da se ja nemam s čim pohvaliti.draga mak od silnih sjemenki što si mi poslala datura samo je jedna ko fol krenula, ali mislim da nikad neće procvijetati jer je tako mala.brugmansije isto tako od mak su ogromne pravo drveće, listovi im đinovski ali ne vidim nijedan pup.mislim ipak da će možda cvijetati jer imaju na sebi sve ono što pričate da trabju imati, y granu, asimetrične listove.ja ću strpljivo čekati i dalje im davati svu ljubsv i njegu.ako ne procvijetaju čekamo iduću godinu.

mak

mak
počasni član
počasni član

Tako je magnolija, čekamo iduću godinu. I ja imam 2 kupljene prošle godine i nisu još cjetale. Ne znam šta im je.
Što se tiče sjemena ne znam šta je u pitanju. Tu nemam nikakvo iskustvo. Ja sam ih posijala da probam i to, nikle su, a onda su ih sredile one male mušice.
"Angels Sunexplosion" sad ima divnu boju

Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 DSC07826

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

ne da joj je boja divna nego obara s nogu ta suknjica sa podsuknjicom kao one starinske haljine iz filmova

alisa

alisa
moderator
moderator

Mak,predivna je!Što se tiče cvjetanja brugmansija,ni kod mene ove godine nema cvjetova.Ni na starim dugogodišnjim stablima!Ostala su mi dva,ostalo je uginulo preko zime.Od sjemena imam jednu,dvije su nikle a jedna je opstala.Mislim da su bijele.Tako mi je rekla teta koja mi je dala sjeme..Ova godina je baš loša za biljke,bila.Puno vlage i hladni perioda,pa onda nagle suše..
Treba strpljenja i cvjetat će,diuće godine ako Bog da!
Moje brugice koje sam dobila od Mak se odlično drže!I kako sam počela malo intezivnije da im ugađam počele su i intezivnije rasti.Svake sedmice im dam hrane.Koristim kan koji rastopim u vodi.Supena kašika kan-a na 10 l vode.Ona brugica sto je direkt u basti,njioj dam kan direkt oko stabla.Ne razrjedujem ga u vodi,nego granule bacim oko stabla na zemlju..I moje brugice luduju od srece.Boja listova je tamno zelena i rastu sasvim lijepo...Valjda dočekam cvijetove do jeseni bar od ovih veci,ako i ne ,nema veze.Bit će..
veildance

mak

mak
počasni član
počasni član

Moje Brugmansie uvijek cvjetaju tek u jesen, tj. od kraja augusta-početka septembra, pa do prvih mrazeva. Velike vrućine im nikako ne odgovaraju.

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

mak tako je i kod mene bilo prošle godine, u oktobru mi tek napupala brugmansija i pokosi je snijeg.mislila sam da je crkla ali komšinica nije bila lijena iskopala je i stavila u svoj podrum.eno je sad ko đin, nadam se cvijetovima tek na jesen.sutra ću je slikati da vidite za nepovjerovati

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

jao mak prekrasna je ja bi tuuuuuuu......bas je extra... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

voki

voki
počasni član
počasni član

Prošle godine sam sijao semenke, navodno dupla žuta. Biljka je prezimila i proletos sam je stavio u baštu. Narasla je do visine od skoro dva metra, grana kao u priči, ali je tek jesenas poterala nekoliko pupoljaka. Kada je bio mraz od -3 mislio sam da će odbaciti listove i pupoljke, ali je ona samo na gornjim listovima dobila fleke od mraza, a danas se prvi pupoljak konačno otvorio
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 03112010031-1
Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 03112010087-1Datura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 03112010083-1
Nije ni žuta, a ni dupla...

magnolija

magnolija
počasni član
počasni član

svejedno što nije ni žuta ni dupla lijepa je, a šta kod tebe nije lijepo od cvijeća

fanny54

fanny54
počasni član
počasni član

predivne brugmansije voki da si bliže ja ovih dana trebam orezati svoju žutu brugmansiju evo i slikeDatura i Brugmansia - raskošne i otrovne - Page 11 012n

slika je od 03.11. ove godine i još uvijek cvjeta

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 11 od 11]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu