Godina : 41 Broj poruka : 645 Mjesto : Banja Luka Omiljena biljka : Javor Datum upisa : 29.05.2007 Zemlja :
Bas me interesuju ova prva dva koje su to biljke ? Izuzetno su lijepe ali steta sto su iz tropskih krajeva pa im ova nasa kontinentalna klima ne bi nikako odgovarala ...
Godina : 43 Broj poruka : 684 Mjesto : banjaluka Omiljena biljka : japanska tresnja Datum upisa : 06.06.2007
na prvoj slici bi trebala biti neka vrsta yucca-e, na drugoj slici je vrsta passiflore, na trećoj slici je strelizia ili ti rajska ptica, a na četvrtoj nemam pojma sta je.... boki neke passiflore mogu da prezime u nasim uslovima...super im je cvijet i moze od njih da se formira živa ograda
Godina : 41 Broj poruka : 645 Mjesto : Banja Luka Omiljena biljka : Javor Datum upisa : 29.05.2007 Zemlja :
Hvala Vlasta na brzom odgovoru , sta mislis da otvoris temu o passiflorama pa da se uputimo malo vise o tim biljkama sad mi je narocito interesantna kad rece da nekima odgovara i nasa kontinentalna klima , pa ne bi bilo lose da o ovoj biljci malo vise prodiskutujemo , definitivno je vrijedna paznje , slika cvijeta passiflore me ostavila bez texta
djeka ::Ova poslednja biljka je Lotus maculatus. Vrlo lepa i zahtevna biljka
Prebacili smo je novu temu u kojoj mozemo govoriti samo o ovoj biljci ... ako je vec poznajes dobro bi doslo da se upoznaju i ostali koji se po prvi put susrecu sa ovom prelijepom biljkom za koju kazes nazalost da je prezahtjevna za uzgajanje ...
Godina : 50 Broj poruka : 672 Mjesto : Svilajnac Raspolozenje : veciti melanholik Omiljena biljka : sve sem smrda Datum upisa : 02.03.2008
fotka br 2-pasiflora e sad koja bese moracu kasnije da sidjem i pogledam sta pise tj kako se zove imam je i fotka br 3 je strelicija reginea imam i nju odgajena je iz semenke i ima samo godinu dana sto znaci do cvetanja cu se bas nacekati jos jedno 5-6 godinica
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
I ja imam dve vrste pasiflore i 7 malih biljčica strelicije iz semena, 3 od prošle godine i 4 zimus iznikle. Obožavam sve što je egzotično, u dvorištu na dva mesta imam posađene musa basjoo i jednu palmu, a na terasi imam 10-tak palmi i gloriosu.
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Baš si me nasmijala... Ova palma je kod mene sigurno preko 20 godina i vidi kolika je... I ja se nadam sada kada je u zemlji da će brže rasti, jer sam joj svake godine morao skraćivati koren da ne iskoči iz saksije, ali ipak ne očekujem neki hlad od nje...
Godina : 46 Broj poruka : 2121 Mjesto : Apatin Raspolozenje : svet postaje manji sa brojem ljudi koje poznajes Datum upisa : 28.03.2008 Zemlja :
Evo nekolio slika biljaka za kojima ja ludujem u zadnje vreme. Tilandsije su epifitne biljke koje zive u krosnjama drveca u vlaznim tropskim prsasumama. Imaju razvijen koren uz pomoc kojeg se pricvrste za koru drveta i tako rastu. Tillandsioideae obuhvata 9 rodova sa 1015 vrsta, a spadaju u rod bromeliaceae.