Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Kala (calla) - Page 6 EmptyPon Nov 04 2024, 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Kala (calla) - Page 6 EmptyPon Nov 04 2024, 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Kala (calla) - Page 6 EmptyPon Nov 04 2024, 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Kala (calla) - Page 6 EmptyPon Nov 04 2024, 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Kala (calla) - Page 6 EmptyPon Nov 04 2024, 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Kala (calla) - Page 6 EmptyPon Nov 04 2024, 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Kala (calla) - Page 6 EmptyNed Nov 03 2024, 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Kala (calla) - Page 6 EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Kala (calla) - Page 6 EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 15 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 15 Gosta :: 2 Provajderi

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 228 dana Sub Nov 09 2024, 11:17

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Kala (calla)

+31
sandraS
Panter
80natasa
yellow
Deksi
branka
azaleja
fanny54
xtina
boki_bl
Strelicijum
BetiBup
daniela
Iain
Tilia cordata
rose
Yolli
agava
ema
Marinela
Dona
niho
dzomba77
JeJa
jaca30
suzana
voki
alisa
Aiwa
bubamarac
mena
35 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 6 od 11]

126flow Re: Kala (calla) Sre Jun 24 2009, 21:14

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Prelepa je. Sta im radite da su tako zbunaste i da cvetaju?

127flow Re: Kala (calla) Pet Jun 26 2009, 18:43

Yolli

Yolli
počasni član
počasni član

Jos uvek nisam slikala moju kalu Embarassed
ali mogu reci da je imam dve godine i prosle godine nije cvetala, ali sam je naterala da vreme provede u saksiji, a ove godine sam je posadila u bastu i razlika je affraid I razbokorila se i cveta cheers cheers cheers A ona sto je bordo boje nalazi se u saksiji i ne izgleda mi da ce cvetati i nije ni tako bujna! Ne znam da li je kasno da je sad posadim u bastu? groe4

128flow Re: Kala (calla) Pon Jun 29 2009, 00:35

Iain

Iain
počasni član
počasni član

St. Stephen Green park, Dublin

Kala (calla) - Page 6 DSC01609

129flow Re: Kala (calla) Pon Jun 29 2009, 13:12

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Ovako nesto nikad nece biti u nasim parkovima. Prelepo.

130flow Re: Kala (calla) Pon Jun 29 2009, 14:02

voki

voki
počasni član
počasni član

Kala (calla) - Page 6 IMG_1377-1
Ova kala mi cveta normalno, međutim jedna crno crvena je prvo izbacila list tamne boje iz koga se posle razvio cvet, a žuta ima dupli cvet.
Kala (calla) - Page 6 IMG_1391-1
Kala (calla) - Page 6 IMG_1396-1

131flow Re: Kala (calla) Pon Jun 29 2009, 15:37

Yolli

Yolli
počasni član
počasni član

Voki kale su ti affraid Ova crna je stvarno extra cheers cheers cheers
bela pre dve nedelje
Kala (calla) - Page 6 IMG_2857

132flow Re: Kala (calla) Pon Jun 29 2009, 16:33

Yolli

Yolli
počasni član
počasni član

I evo jednog jedinog cveta, koji je na zalost povredjen u strasnom nevremenu, koje je bilo u petak, sa gradom i kisoooom (bastica mi ostala posle toga u zalosnom stanju, pokidani listovi, cvetovi i sve prekriveno bletom) Sad Sad Sad
Kala (calla) - Page 6 IMG_3080
a ovde se vidi buduci cvet
Kala (calla) - Page 6 IMG_3081
a kod bordo kale se ne vidi ni c od cveta
Kala (calla) - Page 6 IMG_3076

133flow Re: Kala (calla) Uto Jun 30 2009, 14:43

Marinela

Marinela
počasni član
počasni član

Prelepe su vam kale spring

134flow Re: Kala (calla) Uto Jun 30 2009, 16:25

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

KALE SU VAM KRASNE!
JA SAM SVOJU ČEKALA RAVNO MJESEC DANA DA ISKLIJA, OD 23. MAJA DO 23. JUNA! BILO JE NEKO RUŽNO, KIŠNO VRIJEME I DOK JE NISAM UNIJELA U KUĆU, NIJE NI KRENULA. ALI ZATO KADA JE KRENULA GOLIM OKOM SE SVAKI DAN VIDI KOLIKO NAPREDUJE. STALNO JE PRIHRANJUJEM ALI NE JAKIM RASTVOROM, NEGO UPOLA MJERE KAKO JE I SAVJETOVAO NEKO OD FORUMAŠA.
ALI, IMAM JEDAN MALI PROBLEM. POSADILA SAM BIJELU I ŽUTU, JEDNA JE PROPALA OD VLAGE A JA NISAM SIGURNA KOJA JE PREŽIVJELA, TAKO DA ĆE ME ZAISTA IZNENADITI KADA PROCVJETA! Very Happy
EVO I SLIKE. POZDRAV!

Kala (calla) - Page 6 Mojakala

135flow Re: Kala (calla) Sre Jul 01 2009, 05:33

voki

voki
počasni član
počasni član

Bele kale imaju krupniji list, bez belih flekica na liski, dok žute imaju bele mrlje po listu (kao prozirna mesta). Uskoro ćeš videti koja je u pitanju, ali bez obzira na boju cveta kale su fenomenalne, graciozne, lepe, očaravajuće... spring

136flow Re: Kala (calla) Sre Jul 01 2009, 11:19

boki_bl

boki_bl
moderator
moderator

Hvala za pojašnjenje! Staviću i sliku kada malo ojača pa ćeš mi pomoći da je identifikujem. Žao mi je što je jedna strula, mislim da je ružno vrijeme i mnogo vode u zemlji doprinjelo. Ali, nije kasno ni kasnije posaditi još kala.
Pozdrav!

137flow Re: Kala (calla) Sre Jul 01 2009, 11:21

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Voki, odgovorih ti pod muževim imenom. Nisam primjetila da je on ostao ulogovan. Izvini!
Pozdrav od Beti!

138flow Re: Kala (calla) Ned Jul 05 2009, 13:16

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Preživjela kala je žuta! Ima tačkice na listu! Iako je mali, već se vide!
veildance Very Happy

139flow Re: Kala (calla) Pon Jul 06 2009, 06:15

voki

voki
počasni član
počasni član

Kala (calla) - Page 6 IMG_1444-1
i roza ima dupli cvet...

140flow kala Ned Jul 12 2009, 17:02

Dona

Dona
aktivni član
aktivni član

Mojoj kali zute obodi listova i jos nije procvetala nalazi se napolju jer mi moze neko vise reci u cemu gresim? scratch

141flow Re: Kala (calla) Pet Jul 17 2009, 16:27

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Evo i moje kalice. Kao da zna da mi je jako draga pa se golim okom može vidjeti kako napreduje. Sa Vokijem sam ustanovila da će cvjetati žuto, pa jedva čekam. Da li neko ima iskustvo, koliko joj treba da pusti prvi cvijet?
Posađena je oko 20. maja i tačno nakon mjesec dana je izvirila iz zemlje. Stalno je prihranjujem ali mjera mi je upola od propisane.
Moraću da nabavim i kale drugih boja. spring

Pozdrav svima!

Kala (calla) - Page 6 Kala17jul

142flow Re: Kala (calla) Pet Jul 17 2009, 17:07

voki

voki
počasni član
počasni član

Treba sada da izbaci cvetove. Da li ima dovoljno svetla? Nekako mi čudno stoje listovi.

143flow Re: Kala (calla) Pet Jul 17 2009, 17:10

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Hm, svjetlo ima do podne, poslije ne. Tako je nekako balkon postavljen, samo do 12h tu sija sunce, ali imama i drugu stranu na kojoj je od podne. Samo, tu bi bila na direktnom suncu. Nekako stoje uspravno, kao vojnici. Hoćeš li da postavim još koju sliku?

144flow Re: Kala (calla) Uto Jul 28 2009, 15:12

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Da vam se pohvalim mojim kalicama! Posadjene su krajem maja, trebalo im je mjesec dana da isklijaju i evo, nakon dva mjeseci i prvi cvjetovi!
Trenutno imaju tri a cini mi se da ce biti jos dva!
Bas me je obradovala ova biljcica i ne mogu da vjerujem da na ovako maloj biljki ima pet cvjetova!
Ko ima iskustvo, koliko dugo traju cvjetovi? Kada se osuse, kada mogu da ocekujem sljedece?
I,jos nesto...
Poslusala sam vase savjete, stavila je na sunce, ali da ima poslijepodnevno sunce, zalivam je tecnoscu u kojoj je prihrana, ali samo pola mjere od propisane i obavezno moram da nabavim i kale ostalih boja! spring

Kala (calla) - Page 6 Kala2287

145flow Re: Kala (calla) Sre Jul 29 2009, 13:55

Marinela

Marinela
počasni član
počasni član

Ja sam svoje 2 kale udavila vodom Embarassed ostala mi samo ona bela drzala ih na terasi i smetalo im sunce pa ih unela u hodnik i isto ih zalivala jer je bila velika vrucina i izgleda da sam preterala u tome Sad

146flow Re: Kala (calla) Sre Jul 29 2009, 14:19

Strelicijum

Strelicijum
zaslužni član
zaslužni član

Ja ih imam tri godine i one nikako da procvetaju. Samo odu u visinu i vremenom listovi se od visine presaviju. Izgledaju tako jadno i ja posecem listove i biljka se osusi, to traje tri godine. Ove godine isto ... kazite ljudi gde gresim, stavljala sam saksiju i na suncu i hladovini i opet nista.

147flow Re: Kala (calla) Sre Jul 29 2009, 15:45

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Nisam sigurna kako sam ja uspjela, ali mogu vam opisati sta sam radila.
Inace, mjesec dana sam je cekala da isklija. U isto vrijeme su kupljene i bijela i zuta. Bijela je strunula u zemlji jer je vrijeme tih dana kad su posijane bilo kisno. Zuta je kako vidite opstala.
Posadila sam je pri samom vrhu, skoroda je izvirivala lukovica. Zalivala sam je svaki ili svaki drugi dan, ali bukvalno po pola decilitra, mozda i manje vode.
Rijetko sam je zalila obicnom vodom, vec sam imala u flasi razrijedjen koncentrat za cvjetajuce biljke, ali pola mjere od propisane. Saksija mi je bila vani i biljka je imala sunce samo do 12 sati, poslije je bila u hladu.
Nista drugo joj nisam radila.
Ako biljka izbacuje previsoke listove, moguce je da joj je saksija prevelika.
Pozdrav!

148flow Re: Kala (calla) Pon Avg 10 2009, 12:03

voki

voki
počasni član
počasni član

Strelicijum, gde držiš krtole zimi? možda su na previsokoj temperaturi pa zato ne cvetaju. Evo ukratko o gajenju kala;
Zahtevaju puno svetla, ali i zaštitu od najjačeg podnevnog sunca, mnogo toplote za rast i cvetanje, a u toku zime u periodu mirovanja krtole ili gomolji se čuvaju na temperaturi od 8-12 stepeni. Ja u jesen povadim krtole iz bašte i čuvam ih u saksijama u suvoj zemlji do proleća. Obilno se zalivaju u periodu pojave pupoljaka i cvetanja, a nakon cvetanja zalivanje se postepeno smanjuje i potpuno prekida. Krtole fazu mirovanja provode u saksijama u suvoj zemlji. U proleće početi sa zalivanjem, a u drugoj polovini aprila krtole sa zemljom iz saksije poželjno je premestiti u baštu, ili se mogu saditi krtole direktno u baštu početkom 4. meseca. Sade se u rastresit, tresetni supstrat na malu dubinu, da sloj zemlje prekrije krtolu. Za gajenje u saksijama, temperatura se postepeno povećava sa 10-12 na 16 stepeni kako bi se obrazovali cvetni izdanci, a u periodu cvetanja 16-20 stepeni. Previsoka temperatura negativno utiče na kvalitet cvetova. Kale mogu cvetati tokom cele godine, uz obezbeđenje perioda mirovanja i uz regulisanje temperaturnog režima. U zaštićenom prostoru gde se proizvode za rezan cvet kale cvetaju 3-4 godine na istom mestu, a zatim se krtole presađuju uz odvajanje mladih krtola radi boljeg cvetanja. Za saksijsko gajenje i cvetanje u zimskim mesecima period mirovanja i zasušivanja je u letnjim mesecima (dva meseca). Prihranjivanje se vrši od pojave listova do završetka cvetanja na svakih 10 dana. U prvom delu vegetacije sa povećanim udelom azota, a od pojave cvetova smanjuje se azot, a povećava fosfor i kalijum.

149flow Re: Kala (calla) Uto Avg 11 2009, 06:43

Yolli

Yolli
počasni član
počasni član

BetiBup kala ti je stvarno supeeeeer! Bas mi je drago da ti je uspela procvetati, procitala sam tvoj komentar i mislim da si u pravu sto se tice velicine saksija! Moja nije procvetala, samo se izduzila i na kraju sam je posadila u bastu da malo ojaca cvet5
Nisam znala da se kale zimi stavljaju na mirovanje, ja sam svoje drzala neprekidno u saksiji i samo malo redje zalivala (drzala sam ih na temperaturi oko 8-10 stepeni). Imaju tako bujno lisce pa mi nije jasno kako ih staviti na mirovanje? Da li da im se poseku listovi? Question

150flow Re: Kala (calla) Uto Avg 11 2009, 15:19

BetiBup

BetiBup
počasni član
počasni član

Yolli, nisam sigurna kako postici da se listovi osuse, ali cini mi se da je neko od clanova napisao kako se stavlja na mirovanje i sta ako listovu nece sami da se osuse. Predlazem ti da procitas sve postove za kale, a to cu i ja morati da uradim jer ne znam ni kada niti kako se stavljaju na mirovanje!
Hvala ti za komplimente, i evo jos koja slika pa nek se cvijet sam hvali. :-)
Cini mi se da je izbio i dupli cvijet, pa me je ova biljcica opet obradovala, po ko zna koji put!
Pozdrav!

Kala (calla) - Page 6 Kala118

Kala (calla) - Page 6 Kala118

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 6 od 11]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Sledeći

Similar topics

-

» Kala
» Je li ovo kala?

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu