Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :
-Evo i mojih primjeraka,a potrudiću se da ove godine povećam i sjedinim zbirku.
Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :
Imam nekoliko pelcera od Benjamina koji su još u vodi . Pustili su bijele ko pupove da li mogu već usaditi ili da ostavim do žilica da izrastu
Godina : 44 Broj poruka : 255 Mjesto : Mostar Raspolozenje : Optimista,altruista Omiljena biljka : Sve cvjetajuće biljke Datum upisa : 04.03.2009 Zemlja :
Filadendron, fikus, monsteru, kao i druge sobne biljke mogu se orezati i svesti na željenu veličinu oštrim makazama ili nožem, pa će se kasnije još ljepše razgranati. Većina sobnih biljaka dobro podnosi orezivanje, pa se mogu skratiti na željenu veličinu, bez bojazni da će se zbog toga osušiti i propasti. Ako im isečete vrh ili vrhove grana, stavite ih u teglu s vodom i držite na toplom i sunčanom mjestu, za dvije do tri nedjelje će da se ožile.
Godina : 42 Broj poruka : 392 Mjesto : Banja Luka Raspolozenje : :-) Omiljena biljka : Ruza, kaktus Datum upisa : 12.11.2008
Pozdrav svima! Treba mi pomoć... U septembru prošle godine mami sam za rođendan kupila fikus. Interesuje me zna li neko koja je tačno vrsta i šta mu se dešava? Od kako je došao u stan opale su mu liskice sa vrha, pri dnu izbijaju nove, ali vrh stabla je još go. Žile su mu izbile na dnu saksije pa me interesuje da li da ga presadim? Moguće je i da nema dovoljno svjetla tamo gdje ga je mama smjestila, ali mu svakako nije propuh. Smiju li se osjeći gole grane sa vrha a da mu ne naštetimo i šta da radimo da ga povratimo jer je prilično dugo bez lišća? Pozdrav i hvala! Evo i slike...
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
BetiBup
Uzmi mu odseci oštrim makazama,nemoj ga seckati nego baš odseci te suve vrhove,kad se reši balasta živnuće.Nemoraš ga baš sad presađivati ,mnogo je vruće nego ga prihrani folijarno,preko lista vidi u polj. šta da mu prskaš a ne bi bilo loše ni da ga izneseš ,ne na direktno sunce.Pomoći će sigurno ovako je jadan sav nikakav,izvini što to kažem.
Godina : 39 Broj poruka : 1 Datum upisa : 05.08.2009 Zemlja :
Jucer sam kupila fikusa bendzamina,preljep je...Iscitavala sam forum,vidim da ga je tesko uzgajati,tamne listici,opadaju,pa bi mi jako,jako bilo zao da ugine... Ne mogu bas svaki cvjet drtazi pored prozora,nema vise gdje da stane! Kolika je sansa da Bendzamin prezivi,iako nije tik uz prozor???
I da, da li da ga presadjujem sad ili da cekam proljece?
Godina : 49 Broj poruka : 3873 Mjesto : .. Omiljena biljka : Exoticus Datum upisa : 22.02.2008 Zemlja :
Kato super su,ja cu za koji dan da ih unesem,jer kad pocne grijanje svi mi listovi odu.. Ovaj put sam kod jednog velikog u velikoj saksiji posadila i jedan sarenolisni i super izgledaju zajedno..
Broj poruka : 2122 Mjesto : Sarajevo Datum upisa : 24.02.2008 Zemlja :
Super su ti benjamini,kato.I ja sam svoje unijela.Šarenoslisni nekako slabo napreduje,dok zeleni,nastao od pelcera prošle jeseni,raste ko lud.Prestigao je ovog šarenog,koji je kupljen prije par godina..A listovi mu se sjaje kao da je nečim tretiran.Morat ću ga slikati.Baš mi je drag,jer ne traži puno a daje sve..
Godina : 68 Broj poruka : 570 Mjesto : Nish Raspolozenje : taman ko i ovo vreme ,promenljivije nego što bih volela Omiljena biljka : jatropa podagrica Datum upisa : 29.02.2008
Šareni uvek idu bitno sporije a zašto...to ne znam.Ista saksija,isti uslovi ,zemlja ,nega a biljke različite.