Godina : 56 Broj poruka : 418 Mjesto : Svicarska Datum upisa : 29.03.2008
Hmm..crveni je kupljen kao Black Pearl...ali nije bas tako taman kao na slikama...doduse, tamniji je nego sto je na mojoj slici ali koliko god puta da ga slikam ne mogu dobit pravu boju - onakvu kakva je. Ovaj svijetli je kupljen kao "Magic Green"...doduse, malo je zeleniji nego na slici ali ipak puno vise bijel nego zelen. Roza je Telstar, to je tocno. A ovaj roza sa sitnim cvjetovima ne znam vise kako se zove.
Voki, pogledaj ovaj link. Sta mislis koliko je zaista zut ovaj amarilis?
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Taj žuti mi više liči na pravi amarilis - beladonu koji se gaji u baštama nego na Hyppeastrum, oblik cveta mu je drugačiji i pravi amarilisi imaju više cvetova na cvetnoj stabljici, a cvetaju u jesenjem periodu.
Godina : 56 Broj poruka : 418 Mjesto : Svicarska Datum upisa : 29.03.2008
Vjerojatno si u pravu sto se ovog zutog tice. Ali nekako se mislim, bolje i takav nego nikakav. Kad bi se njega onda trebalo posadit u vrt? I sta sa njim preko zime?? Je l mu treba ista procedura kao za ove kucne amarilise?
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Amarilis beladona može prezimiti u bašti u proleće istera listove a krajem leta i početkom jeseni cveta. Cvetno stablo mu je ispunjeno za razliku od hipeastruma i ima više cvetova, uglavnom mirisnih. Sade se kao ljiljani u jesen ili u proleće. Najbolje je da se raspitaš pri kupovini da li je u pitanju amarilis ili hipeastrum.
Godina : 55 Broj poruka : 734 Mjesto : Dublin, Irska Omiljena biljka : kaktusi, sobne biljke, orhideje, lukovice Datum upisa : 18.12.2008 Zemlja :
Cao. Hvala na dobrodoslici. Ja sam svojoj rodbini u Banja Luku slao amarilise iz Irske zadnje dvije godine, jer nisam bio siguran sa li ih imate. Zanima me gdje se mogu kupiti u Banja luci pa da kazem svojima. Primjetio sam da se ovdje prodaju drugacije sorte nego sto se mogu vidjeti na vasim stranicama.
Prosle godine sam kupio elvas, red peacock, red lion, Ove godine sam si kupio black pearl, aphrodite, lady jane, papilio buterfly, prelude.
Godina : 52 Broj poruka : 890 Mjesto : Sarajevo Datum upisa : 14.12.2008 Zemlja :
Predivan cvijet I ja sam odnedavno postala zaljubljenik amarilisa i do sada imam 2 .Upravo se sada sprema bijeli amarilis da procvjeta .Amarilisi su ti stvarno super