Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Svaki je lep na svoj način. Dobro negovane lukovice daju i 3 cvetna stabla i tako im cvetanje dugo traje.Onaj moj svetlocrveni na prvoj je imao 4 cveta, a na drugoj i trećoj po 5. Na prvoj se formiraju čaure sa semenom, a na trećoj se tek sada otvaraju cvetovi.
Godina : 53 Broj poruka : 1093 Mjesto : Sanski Most Datum upisa : 22.01.2008 Zemlja :
Pa on će i mene otjerati da mi više nikad ne padne amarilis na um. Mi sve nešto pokušavamo da uzgojimo jedan - dva, a on 28 vrsta I još mu 30 cvjeta!!!
Godina : 56 Broj poruka : 418 Mjesto : Svicarska Datum upisa : 29.03.2008
Kod mene je jedan roza zavrsio cvjetanje, sad cvjeta jos jedan rozi, jedan tamno crveni i jedan koji je trebao biti zelenkast ali je vise bijeli...jedan se sprema da se otvori - ne znam koje je boje. Ostali jos miruju ili su na zimovanju....
Voki, je l ti treba jos sjemena? Mislim - je l da skupljam ili ...??
Godina : 52 Broj poruka : 1813 Mjesto : Novi Sad Omiljena biljka : sve osim kaktusa Datum upisa : 10.04.2008 Zemlja :
Ako bude semena samo ti skupljaj. kod mene trenutno ima oko dvadesetak čaura na 5 amarilisa, a 4 mi sada cvetaju, 8 lukovica su zasađene sa pupoljcima, a petnaest lukovica sa pupoljcima čekaju da nađem vremena da ih posadim.