Godina : 68 Broj poruka : 724 Mjesto : zemun, srbija Raspolozenje : vedro Datum upisa : 24.02.2009
Nocas sam se registrovala, merkam odakle da pocnem druzenje sa vama pa odabrah ovu temu jer su mi kaktusi i sukulenti nova ljubav i moji trenutni favoriti. Nakupilo se tokom proteklih par meseci svasta nesto. Za pocetak cu postaviti kolektivnu sliku iz zimovnika, a kad uslikam sve pojedinacno bice mi potrebna vasa pomoc oko identifikacije Nemam trenutno puno pojedinacnih slika, al biiice
Godina : 68 Broj poruka : 724 Mjesto : zemun, srbija Raspolozenje : vedro Datum upisa : 24.02.2009
Hvala na dobrodoslici! Bice prilike da sve pokazem kad malo otopli . Preterala sam sa brojem biljaka i u kuci i u zimovniku pa sad nista ne dolazi do izrazaja. Jos pregledam vase kolekcije i uzivam.
Bice naravno jos slikica, al kao sto se sa ove fotke vidi biljke mi zimuju u nekoj ostavi i sve je pretrpano i neuredno , ne moze se prici. Cim otopi ovaj kijamet od snega SLIKAM I SALJEM
Godina : 47 Broj poruka : 1007 Mjesto : Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka : ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa : 20.08.2008 Zemlja :
Kad sam procitala ovaj dio tvog teksta" Cim otopi ovaj kijamet od snijega" sjetila sam se jedne pjesme i sad sam gotova jer cu je pjevusiti sve dok ne zaspanem ...vec sam par kaktusa prepoznala ali koja ce to ljepota biti vidjeti ih slikane pojedinacne...cekamo ..i jos jednom, Dobro dosla!!
Hvala vam ljudi divni ste Ja se malo mucim oko slika jer ih treba sve upload-ovati, a ja ih imam u compu pa ce i to potrajati. Za sad sam nasla jednu grupnu sliku sukulenata na zimovanju. Imajte u vidu da sam ja pocetnik kaktusar, nemam pojma za vecinu svojih biljaka kako se zovu pa ce mi svaka vasa pomoc biti dobrodosla. Aktivno "radim" na povecanju zbirke, a ovih dana ce biti i izlozba cveca u BG pa se nadam da cu imati sta da pokazem
U borbi za tracak svetlosti ovih tmurnih dana medju mojim biljkama bilo je i gubitaka, svaki sam odbolovala, al to je verovatno danak mom neiskustvu sa ovim lepotanima, njihovoj mladosti(Neke sam oziljavala tokom jeseni), a mozda ponajvise nedostatku adekvatnog prostora na svetlom mestu
Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :
Opa Kato pa ti si meni rekla od prije da nešto malo imaš e sad stvarno imaš šta pokazati. Svaka ti čast, samo tako.
Godina : 47 Broj poruka : 1007 Mjesto : Bergamo,Italija-Srebrenik,BiH Omiljena biljka : ..Sukulenti/Kaktusi.. Datum upisa : 20.08.2008 Zemlja :
Crassula perforata...Crassula portulacea cv.Hobbit...Opuntie...Aloe... Mammillaria...svjetlost je jaka pored prozora pa se nevidi dobro sta je tamo ali ovo je stvarno prelijepo!!! A sto se tice gubitka pojedinih biljki..nevjerujem da je u pitanju tvoje "neiskustvo"..jednostavno ovo nije godina za mnoge Crassule i Echeverie!! Samo naprijed i jedva cekam slike s izlozbe!!
Godina : 55 Broj poruka : 2234 Mjesto : BIHAĆ Raspolozenje : uvijek sam raspoložena Omiljena biljka : Kaktusi i sukulenti ,a volim sve što je lijepo i što cvijeta i miriše Datum upisa : 03.01.2009 Zemlja :
Moja kato ja sam izgubila Aloju koju sam imala preko 6. god. pelcera sam od nje imala i za podijeliti svakom , a sad sam ja ostala sa praznom vaznom i gledam od koga da tražim jer je veoma skupa za kupiti svak je nešto ove zime izgubio zato neopterećuj se sve se može namjeniti.
Niho, da si blize... imam dva tri pelcera aloje, ponecu u subotu na izlozbu kod DS da poklonim nekom od drustva. Jedan bih primerak sigurno sacuvala za tebe. Al kao sto i sama znas nije lako proturiti biljke preko grane, a i da pokusamo bila bi skuplja dara nego mera (ili skuplja tepsija nego pita)
Kolekcija se sve vise i vise uvecava.. ..prije par dana sam nabavila i ove 4 ljepotice ali tek sam jucer stigla slikati ih...Samo jednoj znam ime a odnosim se na Crassulu perforata,pa Vas molim ako znate imena ostalima da mi ih napisete...unaprijed vam zahvaljujem!!