Ja nisam bas strucnjak za ID, ali cini mi se da ovo nije kaktus nego euphorbia, enopla valjde. A kakva je , kako je krenula
[ Videti svu listu ]
Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se
lepa kata ::Niho, da si blize... imam dva tri pelcera aloje, ponecu u subotu na izlozbu kod DS da poklonim nekom od drustva. Jedan bih primerak sigurno sacuvala za tebe. Al kao sto i sama znas nije lako proturiti biljke preko grane, a i da pokusamo bila bi skuplja dara nego mera (ili skuplja tepsija nego pita)
lepa kata ::Ja nisam bas strucnjak za ID, ali cini mi se da ovo nije kaktus nego euphorbia, enopla valjde. A kakva je , kako je krenula
baba ::Dzomba na prvoj slici bi trebalo da bude kalanchoe tomentosa ali kako je rec o holandezu malo me buni sirina lista
na drugoj je mammilaria cristata (bar se nadam da nisam pogresila te cristatne forme me bune)
I na cetvrtoj je enopla kao sto rece Lepa Kata ,ali imajte u vidu da euforbije NE vole nizu temperaturu od 15 stepeni
Enopla se spremila da cveta i ako je ikako moguce posle cvetanja a mozes i za vreme nece biti problema presadi je ,ona ima cvet koji je nemoguce oprasiti a i nije bas nesto impresivan
Cist holandez u to ne sumnjaj ali kod euforbiaj se zna izmetnuti da posle presadjivanja one krenu pa budu jos lepse i bujnije(licno iskustvo) .
Svaka cast na izboru
dzomba77 ::Crassula perforata(onu od prosle godine sam izgubila ove zime )
U ovaj kaktus sam se zaljubila..bas mi je lijep!!
Poslednji izmenio Iain dana Pon Maj 04 2009, 22:06, izmenjeno ukupno 1 puta
Similar topics
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu