Yoli,uvijek je bolje unijeti biljke prije nego krene grijanje u kući,jer onda imaju period navikavanja na zatvoren prostor i manje boluju preko zime.Posebno, to važi za hibije,fikus benjamine i šeflere.Ako ih unesemo ranije,dovoljno ranije,da se naviknu na sobne uslove prije grijanja,onda minimalno odbacuju listove preko zime..
To je moje iskustvo...
I kad jednom unesem biljke,ne vraćam ih ponovo nazad!To je jako mučno za njih.Isto kao kad ih premještamo iz prostorije u prostoriju,il kad im temperatura u prostoru varira!To ne raditi nikako,posebno ne pred kraj sezone.
Mak,i mene su prepali niskim temperaturama,ja se nadam da griješe! Ali,za svaki slučaj unosim svoje biljke polako....Septembar ide...
To je moje iskustvo...
I kad jednom unesem biljke,ne vraćam ih ponovo nazad!To je jako mučno za njih.Isto kao kad ih premještamo iz prostorije u prostoriju,il kad im temperatura u prostoru varira!To ne raditi nikako,posebno ne pred kraj sezone.
Mak,i mene su prepali niskim temperaturama,ja se nadam da griješe! Ali,za svaki slučaj unosim svoje biljke polako....Septembar ide...