Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme
» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyPon Nov 04 2024, 09:29 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)BUY FAKE COUNTERFEIT EURO IN POLAN
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyPon Nov 04 2024, 09:28 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)WHERE TO BUY(USA MADE)CALUANIE MUELE
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyPon Nov 04 2024, 09:17 od jamesharrry22

» WhatsApp(+371 204 33160)Buy TELC C1 Certificate Buy Goethe B
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyPon Nov 04 2024, 09:09 od jamesharrry22

» Buy Red & silver Mercury in china WhatsApp(+371 204 33160)bu
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyPon Nov 04 2024, 09:04 od jamesharrry22

» Buy B2 Cambridge-CPE-certificate WhatsApp(+371 204 33160)buy
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyPon Nov 04 2024, 09:03 od jamesharrry22

» Quick cash loan for any purpose
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyNed Nov 03 2024, 00:59 od sumitihomelen

» Voćne sadnice za jesenju sadnju!
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptySre Okt 30 2024, 08:21 od benson

» Sadnice Voća - Najbolji Izbor za Vaš Voćnjak!
Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu? - Page 3 EmptyNed Okt 20 2024, 22:41 od benson

Socijalna tabla
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Vrijeme
Ko je trenutno na forumu
Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta :: 1 Provajder

Nema

[ Videti svu listu ]

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 228 dana Sub Nov 09 2024, 11:17

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Da li je vrijeme da unosimo cvijece u kucu?

+20
ema
mak
Strelicijum
Yolli
alisa
slacko
Pulherija
lepa kata
voki
mena
tasa
agava
djeka
JeJa
dzomba77
Mila1
boki_bl
vlasta
kelta
Fatka
24 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3

Ići dole  Poruka [Strana 3 od 3]

alisa

alisa
moderator
moderator

Yoli,uvijek je bolje unijeti biljke prije nego krene grijanje u kući,jer onda imaju period navikavanja na zatvoren prostor i manje boluju preko zime.Posebno, to važi za hibije,fikus benjamine i šeflere.Ako ih unesemo ranije,dovoljno ranije,da se naviknu na sobne uslove prije grijanja,onda minimalno odbacuju listove preko zime..
To je moje iskustvo...
I kad jednom unesem biljke,ne vraćam ih ponovo nazad!To je jako mučno za njih.Isto kao kad ih premještamo iz prostorije u prostoriju,il kad im temperatura u prostoru varira!To ne raditi nikako,posebno ne pred kraj sezone.

Mak,i mene su prepali niskim temperaturama,ja se nadam da griješe! Very Happy Ali,za svaki slučaj unosim svoje biljke polako....Septembar ide... Crying or Very sad

ema

počasni član
počasni član

Jeste hladno, ja sam se uplašila za malene kaktusiće. One najmanje sam unijela u kuću. Ostalo sve nek čeka još malo. Tamo negdje u drugoj polovini septembra. I kad unesem nema im mrdanja do aprila.
Jutros sam u školu odnijela avokado. Tamo će mu biti lijepo, svijetlo, toplo. Još ću neke koje su na ožiljavanju nositi na posao jer je tog puno.

p_e_r_o@hotmail.com

počasni član
počasni član

ja sam isto unio skoro sve sobne biljke jedino mi je ostala juka, musa basjoo , palma i jos par biljki te kaktusi .....moja je poslovica ako je meni hladno i biljkama je......tako da ja mislim da nisam lose postupio....jao sad je u kuci sve nekeko džunglasto..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

ema

počasni član
počasni član

Upravo sam na natkriveni balkon prenijela lantane, lagerstroemije, strelicije, gardeniju, agapantus, pandoreu, fuksije, plumerije, cesalpiniju, stefanotis (nakupilo se tog dosta). Tu će ostati još neko vrijeme. A sinoć sam na prozore redala hibiskuse, delonix, dipladeniju, kasije.
Dracene, fikusi i još ponešto su već neko vrijeme u dnevnoj sobi.
Pelargonije sam pomjerila uz zid kuće, nisam više imala snage da penjem na balkon.

(Otkrila sam da žuta lantana miriši.)

mak

mak
počasni član
počasni član

Ja još ništa nisam unijela, a ne znam ni kad ću. Uhvatila me prehlada, pa će biljke morati pričekati dok ozdravim. Nadam se da do tad neće biti mraza.

http://cvjetnaoaza.blogspot.com/

ema

počasni član
počasni član

Ovdje je jako hladno, pa sam se uplašila. Bilo je malo sunca, ali je slabo grijalo.
Moja azaleja posađena vani, u zemlji, cvjeta. Ne znam šta da radim s njom. Preslatka mi je. A rado bih eksperimentisala s njom Cool Ja bih nju zatrpala borovim granama i suhim lišćem pa da vidim hoće li prezimiti bez vađenja. Njih ionako uvijek ima u prodaji u proljeće.

mak

mak
počasni član
počasni član

Ako je vrtna azaleja onda je možeš slobodno ostaviti vani.

ananina

ananina
Član
Član

Ja danas sve unela,mislim da je dosta za ovu godinu!

ema

počasni član
počasni član

Mak, nije. Da bar jeste!
To su one što obično ljudi kupuju krajem zime i imaju za "jednokratnu upotrebu". Ali, eto, meni je opet procvjetala.

mak

mak
počasni član
počasni član

Šteta što nije vrtna. Ja sam nekad davno imala jednu vrtnu, presadila je na drugo mjesto i tako je uništila.

acer69

acer69
zaslužni član
zaslužni član

Evo kraj je još jedne cvjetne sezone.Vrijeme je da se unosi cvijeće u kuću.Ja još nisam ni sobno cvijeće unijela,a tek ostale vrste.

Gdje preko zime čuvate pelargonije,Lantane,Fuchsie......?

Fatka

Fatka
počasni član
počasni član

I ja se nalazim u dilemi posto je dnevna temperatura prilicno visoka pa mi ih zao da trpam u kucu. Pripremam im zimovnik, pravim raspored kako cu i gdje da smjestim.Uh bice posla. groe4

mak

mak
počasni član
počasni član

Ni ja nisam još ništa unijela. Kod nas je trenutno pravo ljeto, pa će to još sačekati.
Većina mojih biljaka prezimi u podrumu.

dadoxxl

zaslužni član
zaslužni član

Ja spremam na zimovanje u 11 mjesecu. sunny

alisa

alisa
moderator
moderator

Ja sam unijela sobne biljke,prije par dana.Iskoristila sam lijepo vrijeme,pa sam sve saksije oprala okolo,istuširala biljke i pošpricala,preventivno,insekticidom..Za sobne biljke je bolje da se unesu,prije,tako se brze adaptiraju na kućne uvjete i onda manje odbacuju listove..Fuksije,trube,lantane,bungevilije,plumbaga itd.još unijela nisam to može još ostati napolju.Planiram sutra da im očistim saksije od prašine i da budu sprene ,čim zahladi da ih unesem..Kod nas su jutarnje temperature 6-7c..
Dado tvoja klima je toplija i dosta biljaka i ne moraš unijeti preko zime,kao što moramo mi u hladnijim krajevima!Zavidim ti na tome.. Laughing

acer69

acer69
zaslužni član
zaslužni član

Ja danas unijela sobne biljke (šeflera,Dracene,fikus,Primule........).

Unijela i Hibiscus,Plumeriu,palm(ic)e,Pandoreu,Streptocarpus,dipladeniju.......

bee bee

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 3 od 3]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu